torsdag, maj 13, 2010

Politik 2.0 och HBT-festival

Igår var jag på smygläsning av den nya boken Politik 2.0, konsten att använda sociala medier, som Beijbom books ger ut inom kort. Brit Stakston är huvudförfattare och ett flertal politiker berättar om hur de använder sociala medier. Det ska bli en spännande läsning, har en annan bok som måste läsas klart först. Jag och Annika Beijbom på bild.

Efter smygläsningen gick jag och Helene Odenjung vidare till invigningsfesten för HBT-festivalen som var en kul tillställning på Gothia Towers. Där blev det många och givande samtal med intressanta personer. Bland annat fick jag avhandlat hundrastfrågor med Glenn Hysén som i år är ambassadör för festivalen och ska tala på söndag efter regnbågspromenaden - vi har stött på varandra då och då, när vi har varit ute med våra hundar. Det är kul att han ställer upp för HBT-personer och mänskliga rättigheter. Kommunalrådet Carina Liljesand (KD) höll ett fint tal som stolt mamma.

Idag har jag deltagit i ett panelsamtal som arrangerades av Amnesty med rubriken; HBT- inga självklara rättigheter i Österuropa. Ett femtiotal personer lyssnade och diskussionen om internationell solidaritet med fokus på situationen för homo, bi och transpersoner blev intressant och givande. Det är ingen slump att att länder med demokrati och marknadsekonomi har kommit längre än andra. Yttrandefrihet, organisationsfrihet, ägande- och näringsfrihet är centrala ingredienser för att skapa ett fritt och öppet samhälle. Mänskliga rättigheter är universella och lika för alla oavsett var man bor eller vem man älskar. Det är förjävligt att det inte är en självklarhet i världen 2010. Därför behövs en fortsatt kamp världen över för mänskliga rättigheter och där behöver HBT-frågorna synliggöras.

2 kommentarer:

Annika Beijbom sa...

Tack så hemskt mycket för att du hade möjlighet att komma förbi trots att jag vet hur uppbokade ni är, Helene och du!
Många, varma hälsningar
Annika Beijbom

Bunny sa...

http://katidis.wordpress.com/2008/01/17/hbt/

Mvh