måndag, maj 03, 2010

Hundratals kvinnliga arbeten kommer att försvinna i Västsverige – med rödgröna vid makten

Oppositionen vill ta död på RUT-avdraget, beskedet som kom idag är ingen nyhet, men är värt att poängtera ännu en gång. För att nå ett mer jämställt samhälle är det viktigt att uppmuntra privat företagande i branscher där kvinnor dominerar, att män tar ut en större del av föräldraledigheten och att utbildningsvalen blir mindre könsbundna. Därför är det anmärkningsvärt att man avskaffar ett avdrag som avlastar hushållen, skapar nya jobb och främjar en kvinnodominerad sektor.

Avdraget har bidragit till att över 2000 personer har ett jobb att gå till i Västsverige varje dag! Jobben, som skapats genom avdraget, har i stor utsträckning gått till lågutbildade kvinnor, som har fått en ny väg in på arbetsmarknaden tack vare regeringens satsningar. Avskaffas avdraget förlorar hundratals kvinnor sitt jobb i Göteborg. Samtidigt ska ”manliga” ROT-avdraget utvecklas. Det är säkert jättebra för jämställdheten – eller inte.

Oppositionen vill även införa en kvoterad föräldraförsäkring och avskaffa regeringens jämställdhetsbonus. Mona Sahlin vill inte bara styra över det socialdemokratiska partiet – hon vill också bestämma över familjers liv och beslut vid köksbordet. Att styra individers val genom lagstiftning är inte rätt väg att gå. Det är bättre att förbättra och förenkla jämställdhetsbonusen som uppmuntrar att fler pappor stannar hemma. Det skulle verkligen förbättra den skeva jämställdheten i vårt land.

I nyhetsflödet: GP,GP2,GP3, GP4, AB, Ex,Ex2, DN, DN2, SVD,SVD2, SVD3,

Inga kommentarer: