torsdag, april 15, 2010

Pedofili har inget med homosexualitet att göra

Katolska kyrkans sexskandal har nog undgått få personer. I ett försök att inte låta skandalerna komma närmare påven, hävdade hans närmsta man, kardinal Tarciscio Bertone, nyligen att det finns en koppling mellan att vara homosexuell och att begå pedofilbrott. Sen försökte Vatikanstaten mildra uttalandet.

Pedofiler söker sexuell kontakt med barn och flera katolska präster har haft sex med minderåriga barn, såväl i Sverige som runt om i världen. Det är i de allra flesta länder ett brott. Att hantera frågan som katolska kyrkan och påven gjort är fullständigt oacceptabelt. Bara blotta misstanken ska anmälas. Att begå brott mot unga pojkar och flickor är ett ärende för rättsväsendet inte för präster som försöker rädda sina vänner och sitt anseende. Kyrkan måste göra upp med detta en gång för alla - för det här är tyvärr inte nytt.

Katolska kyrkans organisation är enorm och den har under lång tid motarbetat HBT-personers mänskliga rättigheter och att försöka skylla sexuella övergrepp på barn på homosexuella är ingenting annat än skamligt. Bertone borde skämmas. Seved, Homo politicus, Adam, David Snällman och Sebastian skriver också om skandalerna.

2 kommentarer:

En dåre på gatan sa...

Det är sant att homosexualitet i sig inte ses som en synd av kyrkan, men vi måste skilja på frestelser (som vi alla utsätts för) och handlingar. Att bli frestad är aldrig en synd, men om vi ger efter för frestelsen har vi begått en synd.

Men nu till själva saken, att sexskandalen i katolska kyrkan skulle handla om pedofili.

Den psykologiska vetenskapen är enad om att attraktion till pojkar eller flickor av samma kön över 14 år inte ska ses som pedofili utan som epedofili. Alltså homosexualitet. Och de flesta övergrepp inom kyrkan har begåtts mot post-pubertala ungdomar.

Läs gärna mer om detta här:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/04/sluta-fortrycka-de-homosexuella.html

man with desire sa...

Artikeln om Pedofili Inklusive problematiska material och information om de saker som inte alltid hade öppet sagt, eftersom de människor som har berättat om problem Pedofili har fruktat anklagelser om att de är intoleranta personer.
 

Innehåll i artikeln:

Religiositet och sensualitet
Pedofili i den romersk-katolska kyrkan
Religiösa samfund och pedofili
Den verkliga tron utövar inte Pedofili
Pedofil manipulerar och styr ett barn
Fel skuld på en pedofil offer
Pedofili är ett mycket brett utbud problem
Majoritet av pedofiler är män
Homosexualitet och pedofili
Islam och pedofili
Aspiration expansion Pedofili
Helande av offret

Hela artikeln är här; http://koti.phnet.fi/petripaavola/pedophilia.html