tisdag, april 20, 2010

Timell tar strid mot oppositionen för ROT

Martin Timell tar idag på DN debatt strid för ROT-avdraget tillsammans med kollegor i tv-branschen. De skriver:
När fler jobb tvättas av och blir vita ökar också tryggheten för alla anställda. De som arbetar vitt får pensionspoäng, de bidrar till och får tillgång till välfärdssystemet och inte minst omfattas de av försäkringar på arbetsplatsen. Under de tre perioder som rot-avdraget tidigare funnits, har svarta arbeten för omkring 2 miljarder kronor per år omvandlats till vita, enligt Sveriges Byggindustrier. Eftersom avdraget då var betydligt mindre än det är nu kan ännu bättre effekter förväntas denna gång.
Flera i min närhet har passat på att bygga om med hjälp av ROT-avdraget. Min bror med fru och två barn har mer eller mindre byggt om hela sitt hus med hjälp av avdraget. Det hade aldrig varit möjligt utan regeringens avdrag. Min 85-åriga farmor som är änka planerar för att måla om sitt hus och ta hjälp av avdraget för att kunna göra det.

ROT har bidragit till att omvandla svarta jobb till vita – precis på samma sätt som RUT-avdraget har möjliggjort för inte minst kvinnor, som tidigare stått utanför arbetsmarknaden, att lämna ett utanförskap för ett nytt jobb. Både ROT och RUT- avdragen behövs både för att stärka arbetsmarknaden och för att skapa en trygghet för många arbetstagare.

Jag vill den dagen då det blir aktuell, precis som min bror och farmor, anlita proffs på en vit arbetsmarknad. Det vill S, MP och V sätta stopp för.

Andra som håller med Timell i bloggosfären: Kent, Frank, Peter, André,

1 kommentar:

Oskar sa...

Nu blev det visst lite fel...

Rödgrönt behåller och utvecklar ROT så att det även gäller hyresrätter.

Hur funkar er kampanj, är det medvetna lögner eller har ni bara dålig koll?