torsdag, augusti 26, 2010

4 more years!

Samtidigt som jag under lunchen lyssnade på Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström presenterade Alliansens fyra partiledare det gemensamma valmanifestet för den kommande mandatperioden. I fokus står jobben, förbättringar i skolan, bättre kvalitet i välfärden och otryggheten i samhället. På område efter område lägger nu regeringen fram förslag för ett bättre Sverige.

Listan på västländer som tvingas göra stora nedskärningar och höja skatterna är lång efter den värsta finanskrisen på decennier. Land efter land tittar avundsjukt på vårt avlånga land. För Sverige är ett av få länder i Europa som kan diskutera nya skattesänkningar eller nya satsningar. Det är tack vare regeringen som det nu finns reform utrymme att gå vidare. Det går bra. Både svenskarna och företagarna är allt mer positiva om framtiden och arbetslösheten sjunker. Det går bra nu och det kommer det fortsätta att göra om vi får en majoritetsregering med Alliansen som kan ta ansvar för landet de kommande fyra åren.

Det är också centralt att vi vänder den negativa utvecklingen i Göteborg, där kunskapsresultaten blir sämre, utanförskapet breder ut sig och företagarna stöter på problem. Tiden är inne för förändring och nya förslag. Verklig förändring, inte socialdemokratisk retorikopposition på sig själva. Göteborg behöver en nystart – den vill folkpartiet och Alliansen starta igång efter valsegern den 19 september.

Mer om Alliansens valmanifest: DN, SvD, GP, EX, AB,

I bloggosfären: Per,

Inga kommentarer: