fredag, augusti 27, 2010

Syndikalister hindrade demokratin och satte folkpartiets valstuga i blockad

Efter klockan elva så inledde Syndikalisterna i Göteborg en blockad mot folkpartiets valstuga på Kungsportsplatsen i Göteborg. Detta eftersom vår centrala valupptakt genomfördes på Berns i Stockholm tidigare idag. Under några timmar hindrades ett flertal partiarbetare från att ta sin in och ut från valstugan. Syndikalisterna skrämde, hindrade och försvårade för intresserade och väljare att ställa frågor om folkpartiet och vår politik. Det är bedrövligt att sådant här ska inträffa och är ett hot mot vår demokratin.

Kristina bloggar också.

Läs mer i GP och GT.

20 kommentarer:

Patrik sa...

Kànns som det àr ett ànnu stòrre hot att Fp inte ser sitt ansvar till att inte ha med Berns att gòra. Dom visste ju att Berns var i blokad men àndà vàljer dom att fòrlàgga den dàr. Politiker som struntar i arbetsràtt àr just bara det. Politiker. Inget mer. karriàrsmànniskor.

Anonym sa...

Det finns fan inget vettigt försvar för Syndikalisternas agerande i den här situationen. Skäms. SKÄMS!

Erik sa...

Det finns fan inget vettigt försvar för Folkpartiets agerande i den hör situationen. Skäms. SKÄMS! Exploatering av papperslösa är inte något som skall premieras. Folkpartiet hycklar när man säger sig vilja värna papperslösas rättigheter och samtidigt spottar på dem.

Leif sa...

"Under några timmar hindrades ett flertal partiarbetare från att ta sin in och ut från valstugan."

Och ändå öppnades andra ingången in till valstugan, och ändå trängde sig våldsamma folkpartister genom blockaden, och ändå släpptes människor förbi. Kanske är det så att verkligheten snarare förvrider den myt ni så ofta försöker bygga upp. I det här fallet var det inte "vänsterextremisterna" som var våldsamma. En blockad var det, men ni hade all möjlighet att ta er in och ut. Trots detta faktum var ni tvungna att bli våldsamma och rasande, och tvungna att gå igenom exakt där blockaden stod.

Ni kanske borde tänka efter innan ni stödjer fackföreningsfientliga företag? "Fascister" användes från er sida, ändå är vissa grundläggande delar av fascismen just omöjliggörandet av fackligt arbete och fackliga stridsåtgärder. Det var just sådana fackliga kämpar vilka idag vägrades fortsatt arbete på Berns, som igår blev mördade av fascismen. Det är Folkpartiet som ger sitt stöd till den process vilken försöker skapa utrymme åt detta omöjliggörande. Det om något är "fascismen", om man nu ska slänga med sådana ord hur som helst.

Anonym sa...

Hot mot demokratin. Pfft. FP visar bara att de kommer stå handfallna för alla riktiga hot mot demokratin genom såna löjliga kommentarer.

Jonas sa...

"Det är bedrövligt att sådant här ska inträffa och är ett hot mot vår demokratin."

Visst är det bedrövligt, men tycker du inte du att det är ännu mer bedrövligt, rentav vidrigt, när Sverigedemokraterna gång efter gång får uthärda dessa "hot mot vår demokrati", om än i större grad?

Jonas sa...

FP är ett hot mot demokratin. Papperslösa invandrare utnyttjas av berns och det tycker du är okej????

Anonym sa...

grattis nu ser ni hur SD har de,,

Anonym sa...

Erik: Roligt att du lånar mina ord, men oavsett partifärg och politisk inriktning är det inte på något sätt ok att hindra den demokratiska processen på detta sätt. Genom ditt rättfärdigande av aktionen gör du inget annat än att visa det förakt som vänsterfalangen har mot processen. Skäms Erik, SKÄMS!

Att kämpa emot den demokratiska processen är ett första steg mot att göra de egna medborgarna till framtida papperslösa på flykt undan diktatur.

Pär Gustafsson sa...

Jag tror att alla vet att folkpartiet har varit pådrivande både i debatten och i riksdagen om att skapa bättre förutsättningar för papperslösas situation i Sverige. Det handlar både om rätt till skolgång och sjukvård, för att ta två exempel. Det är heller ingen hemlighet att vi vill ha en ökad arbetskraftsinvandring och en generös och human flyktingpolitik. Jag har samlar varje år in pengar till gömda flyktingar och har försökt att stoppa utvisningar. Den debatten hör inte hit.

Däremot tycker jag att det är oerhört allvarligt om en person, grupperingar eller andra politiska partier försöker hindra demokratiska processer. Exempelvis störa torgmöten, skicka ut troll på nätet eller blockera en valstuga.

Hela syftet med en blockad, så vitt jag vet, är att förhindra motparten från ekonomiska förbindelser. I en valrörelse handlar det för ett parti om väljare. Idag hindrade och skrämde ni bort både väljare och intresserade - som istället gick förbi vår valstuga. Det är inte okej. Jag skulle aldrig komma på göra detsamma bara för att jag har andra politiska uppfattningar som kommunister eller socialister.

Jag hade aldrig blivit förbannad om ni hade stått utanför RS:s partytält med era banderoller riktade mot vår valstuga. Det hade varit helt okej. Men nu ville ni uppenbarligen störa vår verksamhet annars hade ni inte stått där.

Karl sa...

Det handlar inte om uppfattning, det handlar om handlingen. FP har medvetet handlat mot papperslösa och svenska medborgare som har exploaterats av fyra olika bemmaningsföretag genom att aktivt stödja Berns. Det är ingen åsikt, ni har medvetet trampat på inte bara dessa löntagare, utan samtliga svenska löntagare. En handling bör besvaras med en handling.

Ert valfläsk om papperslösa är givetvis lögn, ni har visat var ni står just genom handlingen. Praktiken är det enda väsentliga. Propaganda gör ingens liv bättre.

Anonym sa...

Helt apropå så verkar ingen här ha en susning om vad den s.k. blockaden av Berns salonger egentligen handlar om.

Att den är irrelevant i det här sammanhanget är en sak, men att folk rapar upp vad de hört i tredje hand utan att överhuvudtaget kollat fakta är en helt annan.

Läs på innan ni rasar loss.

Lola sa...

Ingen av er i stugan hade några som helst belägg varför ni hade er valupptakt på Berns, tills en av er plötsligt sa "Ja jag stödjer Berns i den här frågan". Bara det att ni hade er valupptakt där och en av era anhängare yttrar sig på det viset visar att ni inte bryr er överhuvudtaget om papperslösa arbetare och att ni stödjer en restaurang som beter sig som skit gentemot sina arbetare. Vi har en demokratiskt rätt att protestera mot detta, det är ni som beter er odemokratiskt.

Läs riktig media istället!
http://www.goteborgsfria.nu/artikel/84967

Anonym sa...

Nu har visst FP fått smaka också. Detta gånger tio är vad SD får utstå dag ut och dag in från dessa typer.

Att syndikalisterna och RS saknar all respekt för demokrati torde inte vara nyheter vid det här laget.

Och klart f-n det är ett angrepp/hot mot demokratin.. hur kan man hävda annorlunda? Man försöker hindra folk från att ha åsikter man inte gillar genom hot och trakasserier. När det accepteras finns det inte längre någon demokrati.

Anonym sa...

Tittar man på bilden ser det mest ut som en symbolisk aktion, tycker det verkar lite hysteriskt att tala om hot mot demokratin i det här sammanhanget...

Nicklas Eriksson sa...

De som hindrar demokratin är ju snarare ni folkisar som väljer att förlägga ert möte till en arbetsplats satt i facklig blockad, något som ni borde skämmas över, men det har ni liberaler inte vett att göra så jag ska inte vara för hård mot er på det.

Det är inget antidemokratiskt att blockera en valstuga, tvärtom är det en indikation på att demokratin lever. Vi är rätt många som inte vill styras av sådana som du och resten av den politiska adeln i ett system där en röst vart fjärde år föraktfullt benämns som demokrati. Däremellan förväntas vi hålla käft och vara lydig boskap åt er som sitter runt köttgrytorna.

Den som inte känner igen en demokratisk aktion borde inte syssla med politik.

Anonym sa...

Det är ni som är ett hot mot demokratin för vem fan gav er rätten att försöka, med våld, mota bort de fackliga aktivisterna under deras spridande av informationskampanj?

Jävla pissungar, ni gjorde samma sak i Skärholmen också. Ni slog förbipasserande folk och kallade dem för fascister, ni anklagade dem - vitt och brett - för att SABOTERA era valaffischer utan att kunna beskriva när det hände, hur det hände och vilka det var som utförde "sabotaget" och vad händer? JO, ni gråter ut i median om att ni blev attackerade! Fan, skärp till er för i helvete!

"Ett hot mot demokratin" - det är ni som är ett hot mot demokratin, jävla fascister!

Anonym sa...

@ Nicklas Eriksson
Fy FAN för arroganta svin som dig..
Demokrati är alltså när ni får göra hur fan ni vill?? Blockera valstugor och bestämma var politiska partier skall hålla sina möten? VEM FAN GJORDE ER TILL DIKTATORER?

Dra åt helvete era jävla facistsvin..

Pär Gustafsson sa...

Jag skulle uppskatta om ni använde andra ord att beskriva hur ni ser på saker och ting. Stänger helst inte av funktionen att kommentera.

Karl sa...

Pär Gustafsson, ni ska inte åka och ha ett till propagandajippo i det skolhus i Särna där 300 vietnamesiska bärplockare levt hopträngda sedan de lurats på lön av ett bemanningsföretag. ?

Det vore precis samma sak.