lördag, mars 27, 2010

Skatten sänks för pensionärerna!

Partiledarna i Alliansen presenterade nyss i Huskvarna en överenskommelse om en tredje skattesänkning för alla pensionärer. Regeringen kommer att satsa fem miljarder för sänkt skatt för pensionärer i vårpropositionen. Sänkningen gäller från 1 januari 2011, som tillsammans med de tidigare sänkningarna som genomförts kommer bidra till en betydande förbättring av pensionärernas ekonomiska situation och innebär för en pensionär med full garantipension född 1937 eller tidigare, en sänkning på ca 5000 kronor per år. Skatteförändringen gynnar kvinnor mer än män, eftersom de har lägre pensioner. Bra!

Samtidigt är arbete grunden för att förbättra
pensionärers ekonomi, därför måste arbets- och kunskapslinjen fortsatt vara i fokus. Alliansen fortsätter att leverera och ta ansvar för Sverige. Samtidigt fortsätter den röd gröna röran att inte prata om sin politik.

Vad säger du nu Östros och Monica?

Andra bloggare om nyheten: Anefur, Svensk historia, Kent Persson, Per, Christer, Hans, Moderataperspektiv, Magnus, Fredrik, Mark,

I nyhetsflödet: Svd,AB, DN, DN2, Ex, GP, Svt, SR, Nyhetskanalen,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka pensionärer och hur mycket blir det. Hoppas inte alla höjningar går till de som inte tidigare bet. skatt, ex. svartjobbare, de som vårdat rik man och inte behövt jobba men kan ha inte så liten förmögenhet. Ge behovsprövad bostadsbidrag till de som verkligen behöver.

Pär Gustafsson sa...

Förslaget innebär för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en skattesänkning på ca 1 200-1 400 kronor per år beroende på kommunalskattenivå. För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst innebär förslaget en skattesänkning på ca 2 400-2 800 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna innebär detta för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en sammanlagd skattesänkning på ca 4 500-5 400 kronor per år, beroende på kommunalskattenivå. För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst innebär den samlade skattelättnaden ca 4 900-5 800 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

Se mer på regeringen.se