onsdag, mars 03, 2010

Rödgröna vill döda RUT!

TT rapporterar att den rödgröna röran, efter några turer i media, är eniga: skatteavdraget för hushållsnära tjänster avskaffas om S, MP och V vinner i höstens val. Avdraget har varit en succé och skapat en ny vit bransch med tusentals nya jobb (minst 6000) – som staten dessutom går plus på. Folkpartiet vill tvärtom utveckla avdraget - genomföra ett steg två. Familjer med barn under åtta år och äldre pensionärer över 80 år ska få en utökad reduktion. Med rödgröna vid makten dör inte bara RUT – utan också en hel bransch och hundratals personer kommer att tvingas tillbaka och jobba svart. Valet är enkelt. SvD:s ledare är klockren - Gert Gelotte på GP likaså - han menar att avskaffa RUT är som att lägga ner Saab två gånger om.

Uppdatering: Samtidigt har jag svårt att ta ledande socialdemokrater på allvar, som dessutom har kongressbeslut på att avskaffa RUT, själva använder avdraget. Retoriken går inte ihop.
Ylva Johansson säger till AB: "Det är en felprioritering att ge sådana som mig skatterabatt. Jag har råd ändå". Säkert sant. Men alla dem som förlorar sitt jobb och tvingas arbeta svart, har inte råd. Lotta Edholm skriver om dubbelmoralen.
GP, AB, GP2, SvD. DN.AB. SvD2, Svd3, GP3, Knuff

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra. Subventionera mera! Klart att det kan ta emot som liberal att gå in med statliga medel och hålla vissa branscher under armarna, men vad gör man inte för att få bort skiten i hörnen.

Pär Gustafsson sa...

Det är inte bara "rika" personer som använder RUT-avdraget. Subventionen går ihop och staten går plus. Jag undrar vad de "fattiga" som fått försörjning, pension m.m genom RUT säger. Fast det kanske dem rödgröna inte bryr sig så mycket om. Men det gör jag.