tisdag, mars 30, 2010

482 miljarder satsas på infrastruktur

I dag presenterade partiledarna i Alliansen en satsning på infrastrukturen på 482 miljarder kronor. Satsningen kommer av att regeringen beslutat om den nationella planen för perioden 2010-2021. För att öka tempot i satsningen genomför regeringen en närtidssatsning under åren 2009–2011. Tillgång till en god och pålitlig infrastruktur är en av grundförutsättningarna för att mäta sig i den globala konkurrensen och skapa tillväxt, inte minst i Stockholm och Göteborg. Infrastrukturen är ett offentligt ansvar, men behöver inte alltid innebära att staten ska äga eller bygga den. Folkpartiet har drivit frågan om ett ökat inslag av privat finansiering. Den utvecklingen ser vi nu på flera håll i landet och det behövs - inte minst för att få infrastrukturen snabbare på plats.

Uppdatering: VGR får 5835 miljarder i infrastruktur, vilket är en ökning med + 41,5 jämfört med den föregående länsplanen under dåvarande S-styre. Det ger en tydlig signal om vem vilket block i politiken som tycker att infrastruktur är en bra grej att satsa på. Men inget för MP.


I bloggosfären: FP:s kampanjblogg, Rosie, Sebastian, Mark, Mikael, Christer, Seved, Rickard, Fredrik, Gilbert,

2 kommentarer:

frekar06 sa...

Jo. Här nere i Skåne/Halland lär väl de flesta av miljarderna behöva investeras i tunneln genom Hallandsåsen som är ett totalt fiasko.

/Frekar06

Lea sa...

Här är andra grejer man kan göra för samma summa!
http://www.lista.se/listor/5-andra-grejer-staten-skulle-kunna-gjort-fr-482-miljarder-992/