fredag, augusti 13, 2010

Valrörelsen är igång!

Jan Björklund presenterade idag FP:s valmanifest, utmaningar efter valsegern, som innehåller fler förslag för ett bättre Sverige där skolan, jobben och äldre är i fokus. Ska Sverige vara framgångsrikt som nation på 2000-talet måste vi lyfta resultaten i den svenska skolan. En bra utbildning är grunden för allt och i det perspektivet är skolan viktigare än jobben. Samtidigt är det centralt att det blir mer lönsamt att både arbeta och studera vidare i Sverige. Folkpartiet har lösningarna.

Även LO drar snart igång sin valkampanj och ännu en gång ska facket använda sina medlemmars miljoner för att försöka övertyga medlemmar och andra att rösta rätt. I vissa fall hota. Jag gillar fackligt arbete - men inte deras koppling till sossarna. Socialdemokraternas skolpolitik har drabbat arbetarklassens barn mest, det talar exempelvis inte LO om. De berättar inte heller hur deras älskade samarbetspartner Miljöpartiets politik kommer att drabba den tunga industrin om de får makten. Nej, det håller LO tyst om. De vill bli en stat i staten igen.

Carl B Hamilton skriver följande i en nyligen publicerad rapport: "LO:s stöd till socialdemokraterna är minst 630 milj. kr. LO ger drygt 60 milj. kr till partiet och därtill 24 milj. kr "i egen budget" för LO-aktiviteter som ska ge socialdemokraterna valseger. Stödet från LO i pengar är därmed säkert ca 90 milj. kr. Därtill kommer värdet av LO-anställdas och LO-förtroendevaldas 'gratis arbetskraft' ställd till socialdemokraternas förfogande för valseger, och den resursöverföringen kan uppskattas till ca 550 milj. kr. Summa summarum minst 630 milj. kr."

För övrigt är LO:s kampanj, att döma av deras affischer, en väldigt ful sådan. Tråkigt och hör hemma i sandlådan, vilket även Daniel tycker. Se ovan.

Inga kommentarer: