måndag, september 13, 2010

Kampanjandet stördes i valstugan

I dag har jag kampanjat i vår valstuga på Kungsportsplatsen. Det är svårt att inte tycka om att stå och prata politik med göteborgarna i solsken. Däremot blev det en del tumult i samband med att SD skulle hålla torgmöte och vänsteraktivister dök upp för att motdemonstrera (flera hundra) tillsammans med med ett stort antal poliser som skulle säkerställa både trygghet och SD:s möjligheter att kampanja. S, M och KD tvingades stänga sina valstugor pga folkmassan. Vi höll dock öppet vår valstuga. Det är oerhört beklagligt och oacceptabelt att demokratiarbetet ska hindras och att partier tvingas stänga sina stugor.

Vänsteraktivisternas motdemonstration hjälper bara SD på traven och gör att Åkesson kan gå ut och tycka synd om sig själv. Jag är helt övertygad om att göteborgarna är smarta nog att göra sina egna val och välja bort SD (som för övrigt tappar i opinionen i Göteborg). Men hot och våld får aldrig förekomma. Sverige behöver en stark majoritetsregering som är kapabel att fatta viktiga beslut och där är Alliansen alternativet.

12 kommentarer:

Anonym sa...

" Jag är helt övertygade"
Skriv korrekt! Sluta dessutom med mobbningen av SD. Respektera demokratin. Även vi som ogillar SDs åsikter skall respektera SDs rätt att framföra dem. Minns Voltaires berömda ord!

Pär Gustafsson sa...

FP respekterar demokratin och tar debatten med Mikael Janson i fullmäktige och i alla debatter där våra företrädare möts. Vi stördes inte av SD i dag och de hade tillstånd att ha torgmöte. Det hade inte vänsteraktivisterna. Min poäng var att det är bättre att låta SD ha sina möten.

Anonym sa...

Ni partiföreträdare måste på ett mkt kraftfullare sätt visa ert avståndstagande mot dessa antidemokratiska krafter.

Företrädare för ett lagligt, demokratiskt parti utsätts för tortyr, mordförsök och förhindras att hålla tillståndsgivna möten. Reaktionen bland företrädare för etablerade partier och media är så avslagna och ljumma att man förefaller indirekt acceptera politiskt våld.

Jag håller inte med Jimmie Åkesson i speciellt många frågor och tycker inte om SD:s nyvunna framgångar, men det öppna brev han har författat idag kan jag faktiskt skriva under på.

Som liberal kan jag aldrig, ALDRIG acceptera att antidemokratiska krafter med våld eller hot därom förhindrar den demokratiska processen eller människors rätt att yttra sina politiska ståndpunkter, hur knasiga de än är.

Den här valrörelsen lämnar en otäck smak i munnen.

Anonym sa...

Vänsteraktivister fanns men vi var en blandad grupp. Man behöver inte vara vänster för att vara mot SD. De står inte för demokrati!

Anonym sa...

Om inte SD står för demokrati så gör ingen annan det heller. Att hindra folk yttra fritt om sina åsikter är fel. Vi borde stoppa sossarnas eller till och med moderaternas valtal, eftersom det inte är ok att yttra sig i sverige. RESPEKTERA andras åsikter även om du hatar dem! Jag hatar sossar, moderater och mest av allt SD!!! Men ändå tycker jag att de ska få tala fritt i detta demokratiska land, annars så finns ingen demokrati att försvara

Charlotta sa...

När jag läser ditt inlägg Pär kan jag bara se att du försvarar rätten att framföra sin åsikt, dvs även SD's rätt till detta. Tänk att det finns de som misstolkar detta tydliga budskap och tror att du försöker motverka SD på annat sätt än genom argumentation och debatt. Som fan läser bibeln känns som ett bra citat i detta läge. Vi ses i valrörelsen!

Anonym sa...

Den där typen av vänster är inget annat än extremmobbare, som i det fallet just råkar rikta sig mot Sd, för av nån anledning har de fått för sig att det är okej att bete sig hur som helst mot nån som kanske är rasist. (Jag vet inte varför nån röstar på Sd.)

Om du drar ut i kostym nån kväll och de där vänsterextremisterna börjar prata om att du nog myglat till dig dina pengar - svara då INTE till dem nånting som på något sätt antyder att de kanske inte lyckats så väl i sina karriärer, eller att deras familjer nog är jättestolta över deras karriärval... mitt tips, svara inget sånt till dem. Vissa av dem är ju faktiskt VÅLDSAMMA även mot människor som INTE är rasister, som INTE är Sd. Och det är väl kanske egentligen SÅ det är, att extremvänstern vill ha så mycket inkommande kaos som möjligt istället för en uppstyrning där alla nyanlända flyktingar kan få jobba som ingenjörer, ekonomer, läkare etc. För om det finns ett kaos NÅNSTANS, så pratar ingen så mycket om hur mycket de där i extremvänstern har misslyckats i Sina liv...? Förlåt, jag har nyligen fått stryk av en sån där i sån där sjal, så jag är inte på såå gott humör..

Christian Schickhardt sa...

Mycket bra skrivet! Yttrandefriheten är och måste vara okränkbar, annars är vi illa ute! Länkar ditt inlägg till min blogg. Lycka till med kampanjandet, min röst har Du redan fått. Ska tänka på Dig och alla andra politiker på söndag kväll, när jag sitter i ett öltält i München och firar Oktoberfest; och förhoppningsvis ytterligare fyra år med Alliansen. :)

Anonym sa...

Jag var där och bevittnad hur civila poliser använde våld mot oskyldiga.
Sluta kalla alla vänster aktivister. Kan inte svenska människor vara emot rasism utan att vara vänster?
jag stod vid valstugor och såg att ni inte var hotade.
Numera kommer jag aldrig lita på media eller dej

Anonym sa...

Som liberal tycker jag att alla ska få framföra sina åsikter så länge det inte är hot och dylikt. Sverigedemokraterna har generellt således rätt att framföra sina åsikter utan att fascistvänstern tar till våld... Det är i första hand med debatt och fakta som vi motarbetar rasism mm.

Henrik, liberal i Göteborg

Anonym sa...

Nu kommer jag INTE rösta på FP och absoult inte på dej och dina vänner som tycker att SD skall få ha möten men folk får inte visa vad de tycker. Är det demokrati att bara SD får prata?
Jag var där och INGA gav våld, som ni påstår. Var ni här? Vilket vpld påstår ni då att folk använde?
Jag såg några unga killar som slänge en smällare (de var ute efter bråk och var inte mot SD). Jag hörde både polis och killarna pratade. De filmade och la ut på youtube. De4 var med i SD.

Pär Gustafsson sa...

Motdemonstranterna hade inget tillstånd att genomföra sin aktion och hindrade de som hade tillstånd. Har rätt bra syn och såg vad som hände. Du får rösta på vilket parti du vill:)