torsdag, juni 10, 2010

S rasar i Göteborg

Idag presenterade SCB sin stora mätning. Den visar att socialdemokraterna rasar i opinionen i Göteborg och trenden har pågått under flera år – nu skiljer bara 1 % mellan blocken. Jag tror att raset fortsätter. Men det kommer att bli ett jämt val både nationellt och lokalt här i Göteborg. Däremot är det tråkigt att SCBn har en ovanligt lång fältperiod (28 april-30 maj) – vilket betyder att dem senaste trenderna som andra undersökningar har fångat upp inte finns med. Framförallt saknas viktiga besked till väljarna vad den rödgröna röran vill - undersökningen är gammal skåpmat. Men Baylan är nöjd över resultatet.

Sedan 1994 har socialdemokraterna backat med 23,6 procent från höga 50,8 i SCB:s mätningar. Under den nuvarande mandatperioden har S toppat på 40 procent i SCB (nov 2007) och har alltså på tre år tappat till dagens 27,2.
I senaste kommunvalet fick S 36,4 procent av rösterna som dessutom innehöll "Johansson effekten" dit lär partiet ha svårt att nå till hösten. Frågan är varför?

Idag debatterar stadsfullmäktige hela dagen budget för 2011 – ett bättre tillfälle att få höra skillnaderna mellan partierna är svårt att .

5 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Calle sa...

Mona Sahlin är en tjuv.
Lars Ohly är en kommunist.
Maria Wetterstrand är en miljöförstörare.

Så det så

luffsman sa...

Ja, angående inlägget om att socialdemokraterna rasar i Göteborg, från en folkpartist är ju verkligen Carl Bildt med.

Kan man inte sära på politik och politik så kan man inte, och inte blir det bättre av att vara feg och anonym... Men men, kanske är det lite svårt att sära begreppet partipolitik, eller ens rättvisans gång då jag misstänker att det kommer grundligt utredas om Lundin Oil och Carl Bildt samt dom där 12.000 stackars människorna. Men att göra den sortens inlägg här saknar smak, taktlöshet samt visar på en stor ointelligens hos postaren.

samikorpela sa...

Jag skulle tycka det var intressant om du debatterade om folkpartiets siffror. För vi behöver inte backa så många val tillbaka för att se att vi tappat ca 5%. Vad beror detta på?

Pär Gustafsson sa...

Jag tänkte återkomma till folkpartiet och Alliansens siffror framöver. Det stora nyhetsvärdet idag, enligt mig, är att S fortsätter att tappa i det som kallas Skyltfönstret med stort (S).

När det gäller FP har det inte hänt så mycket - vi pendlar under eller över 10 procent (oftast högre på hösten). Klart att jag vill att vår andel av rösterna ska öka. Vi ligger som oftast över dem nationella siffrorna.