måndag, september 13, 2010

Det blir ett jämnt kommunval i Göteborg

Med sex dagar kvar till valet presenterade GP en Sifo-undersökning nu på morgonen - som visar hur göteborgarna skulle rösta om det vore val i dag. Sifon visar att inget block har en majoritet i kommunfullmäktige och att 18 procent av väljarna är osäkra. Folkpartiet ligger strax över valresultaten från 2006 och Socialdemokraterna backar med drygt 6 procent.

Valet avgörs på valdagen och det kan fortfarande hända mycket. Valet till kommunfullmäktige ser ut att bli jämt. Om Miljöpartiet skulle byta block skulle en fyrklöver få en majoritet. De senaste dagarna har jag hört allt fler rödgröna väljare som ska byta till Alliansen. Samtidigt är det så om väljarna vill att den nuvarande regeringens politik också ska få en inverkan här i Göteborg krävs ett maktskifte i kommunen. Göteborg kan bli bäst i klassen. Men då behövs en nystart med nya idéer där göteborgarna får fatta sina egna beslut - hela livet.


När det gäller riksdagsvalet vill göteborgarna ha Alliansen. S skulle bara få fyra mandat i riksdagen - moderaterna skulle få sex. Som det ser ut nu kommer jag inte att hamna där - utan kan bli ersättare. Eva Flyborg bloggar om opinionen här.

GT1, GT2, GP1, GP2, GP3,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att inte folkomrösta om vägtullarna komer att stå er dyrt!
Lyssna på folket!

Pär Gustafsson sa...

Jag gillar inte avgifterna heller. Men Göteborg behöver en bättre infrastruktur och då måste vi vara med och betala. Hade V och MP fått styra hade det blivit avgifter men ingen bro, tunnel med mera. Men skolan är den viktigaste frågan - det är där som vi formar framtiden!

Jan sa...

Varför kallas de "rödgröna".

Blodröda kommunister som kallar sig V.
Gröna kommunister som kallar sig Mp.
En slags kommunism Light som kallar sig sossar