onsdag, februari 14, 2007

Svenska insatser i Sudan

Utrikesminister Carl Bildt utlovade idag ökade svenska insatser för att skapa fred i Sudan, när han läste upp den borgerliga regeringens utrikespolitiska deklaration i riksdagen. Bildt sade att regeringen vill stärka Sveriges fokus på Afrika i det internationella utvecklingssamarbetet och höja ambitionen när det gäller fattigdomsbekämpningen. Jag kan bara instämma och ser med spänning på det fortsatta arbetet. Dessutom anser jag att han tillsammans med försvarsminstern med militära krafter ska gå in och hämta hem Dawit Isaac.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en intressant uppläsning! Har bara hört lite om den. Men man kan alltid hoppas att det mesta blir av!
Afrika behöver utveckling! Det ger alla någonting: mindre terrorism, färre fattiga, bättre miljö etc. Vi har allt att vinna på ett friskare Afrika!
Henrik, liberal

Gustafsson sa...

Jag håller med dig, det känns som om vi i Västvärlden har en hel del att betala tillbaks till Afrika!

Anonym sa...

Vad tycker du om att Bildt endast kallade Dafur-konflikten för lidande? Det känns inte bra.
Henrik, liberal i Väst

Gustafsson sa...

Jag håller med, det känns inte bra. För hur många ska egentligen behöva dö, innan vi kallar det folkmord? Den gränsen har passerats för längesen. Sen är jag inte orolig att frågan glöms bort. Den vaktas inte minst från liberalt håll!

Men, med glädje tog jag del av regeringens nya linje i EU-frågorna. Kan inte bli så mycket bättre.

Anonym sa...

Hur omvärlden har hanterat Sudan, det är inte bra.
Vissa har varit bättre än andra. Kinas insats är så skabbig så att det inte finns ord. I Kinas ledning finns bara: "vi måste skaffa råvaror till varje pris, det finns inga gränser". Hur ofta pratar man om detta i Vänsterpartiet etc?!?
Sverige har dock på det hela hanterat det okej, särskilt från liberalt håll. Vi har väldigt mycket kvar men det går åt rätt håll!
I EU-frågan känner jag mig mycket trygg då Alliansen består av 4 EU-positva partier etc! Det är toppen! Särskilt om man jämför med tidigare regeringar.
Henrik, liberal