fredag, mars 27, 2009

Vi behöver inte höjda skatter!

Dagens debattare på DN är ingen rolig läsning. Mona Sahlin och hennes draghäst Thomas Östros menar att riktade skatter till ett värde av fem miljarder kronor är nödvändiga för att ta landet ur krisen. Opinionsraset för S lär fortsätta rasa och jag har inget emot att röran bråkar i media om skatter. Monas partisekreterare såg för övrigt inte speciellt pigg ut i riksdagens matsal idag, det kanske är tungt på jobbet.

Jag har heller inget emot att tydligheten mellan blocken ökar. Alliansens vill använda skatterna för att tanka upp välfärden och skapa tillväxt av nya jobb. Socialdemokraterna vill höja skatten för indirekt köpa jobb. Det blir bara dyrare och landet får en sämre ekonomi. Vi behöver inte kortsiktiga lösningar. Jag hoppas verkligen att man kan lita på att socialdemokraterna ljuger, för annars kan vi snart rea ut Sverige.

För vad vill man inte satsa på (som de egentligen inte har slantar till); a-kassan, barnfamiljer, pensionärer, studenter, kommuner, småföretag, ”trygghetssystemen”, sjukförsäkringen, barngrupperna, äldreomsorgen, riskkapital, högskolan, yrkesutbildning, ”gröna jobb”, miljonprogramområdena, infrastruktur, ROT-avdrag, klimatomställning, ”välfärden” – för att nämna några utgiftsposter som profet Hamilton rabblade upp på partistyrelsen idag.

Wigforss, Ohlin och Myrdal måste vrida på sig.

Inga kommentarer: