söndag, februari 24, 2008

Raúl Castro tar över efter brorsan

Idag beslutade Kubas parlament (alla ledamöter stöttar Castroregimen…) att välja Raúl Castro till ny president på Kuba efter brorsan Fidel, som suttit på posten sedan 1959 rappoterar bland annat SVD. En annan nära polare till Fidel, José Ramón Machado, valdes till vicepresident. Bara att fortsätta att hoppas att en riktig förändring snart blir verklighet på Kuba. Allt annat är en Catastrof!

För fyra dagar sedan skrev jag följande på liberalastudenter.se

Avgångar ska gå i tid, så även Castro!
Igår kom besked från Kuba som vi liberaler tillsammans med exilkubaner länge har väntat på, Fidel Castros avgång. Riksdagsledamoten Fredrik Malm (fp) använde under sin tid i ungdomsförbundet valspråket ”Castro och SJ ska avgå i tid”, han lär nog aldrig få uppleva att SJ levererar på området men börjat till slutet för Castroeran kryper allt närmare. Oavsett om hans lillebror och boss för försvarsmakten Raúl tar över makten på ön, är det läge för alla oss som så länge väntat på förändring, att fira en delseger.

Symbolen för revolutionen är borta, om än kvar i korridorerna. För oss som så länge har stöttat kampen för frihet på Kuba, måste nu än mer skrida till verket och stödja oppositionen och demokratirörelsen. År av totalitärt styr i landet har rotat sig djupt och indoktrinerat landets invånare till den grad att rörelsen för demokratin på Kuba är svag.

Här har som sagt det internationella samfundet en oerhört viktig roll att spela och vi som länge stöttat kampen får inte vara tysta om inte så sker. Även här på hemmaplan är kampen för förståelsen av förtrycket inte avgjord. För vänsterns och SVEK:aren Eva Björklund får fortsätta att beskriva en verklighet som inte finns. Den informationskampen får aldrig sluta från vår sida. Däremot hoppas jag på att familjen Castros tid är kommen och slut. För förändringens tid på Kuba blåser starkt.

Inga kommentarer: