onsdag, juni 08, 2005

Får apatiska barnen, en ny chans?

Nu har Utlänningsnämnden, som borde vart kasserad och begravd sedan länge – vaknat till liv. Fallet gäller en 13-årig kille, från forna Sovjet. Han lider av depressiv devitalisering dvs apati. Trettonåringen är bortkopplad från världen och sondmatas med dropp. Varje fall av depressiv devitalisering är ett enormt misslyckande för svensk asylpolitik. Fel av mig, det är vidrigt!

Nu har dock nämnden via sin generaldirektör Håkan Sandesjö lämnat över fallet till regeringen, med motiveringen att pojken ska få permanent uppehållstillstånd i Sverige. Skulle regeringen säga ja om någon månad till nämndens linje i fallet, kommer fler apatiska barn och deras familjer få stanna i vårt land. Beslutet kan komma att öppna dörrar. Något som Folkpartiet Liberalerna motionerat om i riksdagen. Det finns flera själ varför dom apatiska barnen ska få stanna. Det största skälet enligt mig, är enkelt; empati och solidaritet. Snart kanske Sossar och Moderater förstår det med. Jag håller tummarna.

Onsdagsmarginalen:

Har Bush och Blair börjat lyssna på U2? Det känns nästan som det, igår när maktens herrar i Väst presenterade sitt förslag till det kommande G8-mötet i Skottland om en månad, dundrade låten ONE, över hela förslaget. Äntligen kan Afrika komma på benen. Mötet kommer att behandla bla fattigdomen i världen. Nu vill B&B eliminera 100 procent av skulderna för dom afrikanska länderna. Detta är en bra bit på väg – mot en bättre värld. Besök gärna http://www.one.org/ och beställ hem ett vitt band, det har jag gjort! (så lär du även förstå kopplingen till Bono och U2.

2 kommentarer:

Olov sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Olov sa...

Ah, Bono, världens mest frisinnade rockstjärna!

För oss som talar svenska finns ju sidan utrotafattigdomen.nu också, där kan man också få vita band (fast då står det ju just "utrota fattigdonen nu" på dem, inte det mer kärnfulla "one"), men de kostar pengar. Pär, kan jag få ett av dina band?