fredag, juni 10, 2005

Laila

Laila, Laila, Laila och lägg sen till Freivalds, smaka på det namnet. Kan inte vara många föräldrar som döper sitt barn till Laila idag. Det finns 12922 kvinnor i landet som heter Laila, en av dom är vår utrikesminister. Ja, ni vet hur hon ser ut och hon har inte haft det lätt den senaste tiden. Efter den makalösa comebacken, (kan liknas med att Carl Lewis skulle dyka upp på löparbanorna nästa OS), hon gjorde när hon blev ny utrikesminister efter Anna Lindh var sensationell. Till en början gjorde hon ett bra jobb. Att ta över efter Anna, var nog inte speciellt lätt. Att hantera krisen efter tsunamin var nog inte enklare, men där gjorde hon bort sig. Det är inte bara jag som upplever det, jag tycker och har gjort det länge, att det är dags för henne att lämna sin post – igen.

Förra gången fick hon det smarta rådet att omvandla sin hyresrätt till bostadsrätt. Det hade jag också gjort, problemet då var att Laila var Sosse och fick lämna posten som justitieminister. Synd för henne. Åter igen finns det krafter, denna gång kanske inte internt, som vill att hon ska lämna.

Här kommer några exempel;På den högt ansedda och intellektuella webbsidan www.qx.se, fanns klubben ”kick the bitch”, som bara av namnet uttryckligen sa; lämna ditt jobb. Nyligen startades även hemsidan www.sparkafreivalds.nu, där vid skrivande stund, 352 skrivit på uppropet att tanten ska lämna sitt jobb. Så även jag. På sidan står det; ”Vi anser att nuvarande utrikesministern med all önskvärd tydlighet visat sig sakna kompetens för sina ansvarsområden och kräver därför att regeringen entledigar utrikesministern omgående”. Klockrent, gå gärna in och läs mer, leta gärna efter stavfel:)

Så om du nu ska föda eller precis fått en söt flicka, välj då istället Emma som för tredje året i rad toppar listan bland populäraste flicknamn i Sverige under 2004, allt enligt SCB. Jag hyser inget agg till utrikesminstern privat, jag tycker bara att hon skulle passa bättre som gudie på Akropolis.

Inga kommentarer: