tisdag, april 28, 2009

Gymnasieskolan reformeras och vad tycker Anneli?

Idag presenterade Jan Björklund den nya gymnasieskolan i Sverige och nu uppvärderas äntligen yrkesutbildningarna. Under alltför lång tid har skolpolitiken enbart handlat om teoretiska studier, säger Björklund till TT. Som vi har väntat! I veckan som gick presenterade Mona Sahlin sitt nya toppade lag och där är kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Anneli Hulthén, den som ska bära lagets skoltröja. Men idag var det ändå Marie Granlund, sossarnas skolpolitiska talesperson, som kommenterat nyheten. Hon är kritisk till förändringarna och fortsätter driva den skolpolitik som väljarna sa nej till 2006. Hon menar att förslaget är Gymnasieutbildning för arbetslöshet, kunde hon inte ta i lite mer?

Är det något som behöver förändras, borde det vara deras syn på skolan. Det är inte fel att uppvärdera yrkesutbildningarna och det är inte fel väg att gå. Fast Anneli som är med i det toppade laget, kanske tycker annorlunda och det gör kanske också hennes KS-ansvariga Ann Lundgren? Det blir spännande möten framöver i Utbildningsnämnden.

2 kommentarer:

Tobias Schelin sa...

Det går väl att hävda att Socialdemokraterna inte är verklighetsförankrade i sin utbildningspolitik. Jag har pratat med många elever som gärna vill få stå över ett x antal ämnen och få sig en bra yrkesutbildning. Det socialdemokratiska budskapet är väl dock att det förstår man inte i den åldern. Därför ska dom fortsätta tvingas läsa in högskolebehörighet direkt på gymnasiet. Det är synd, och det är beklagligt.

Nu får det bli att läsa in sig lite extra på vad Björklund presenterar, och se om man hittar något som man ändå kan vara kritisk till eller om det bara är gott!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.