tisdag, juni 16, 2009

Vad tycker egentligen SAP om skolan?

"Nu stoppar vi komvux som gräddfil till högskolan", det skrev ungdomsminister Lena Hallengren och utbildningsminister Leif Pagrotsky på DN debatt för nästan tre år sedan

”Vidare är vi kritiska till att regeringen helt stänger dörren för möjligheten att läsa in kunskaper efter gymnasiet”, skrev Marie Granlund (S) i ett pressmeddelande igår. För det första; regeringen stänger inte någon dörr alls. Marie hittar på, det blir inte förbjudet att tenta upp ett VG till MVG. (Läs klockrena PJ Anders Linder,som skriver om citaten ovan i dagens SvD). Även om de tillsammans med oppositionen försöker få ut det budskapet.

För det andra; har socialdemokraternas skolpolitiska talesman ändrat åsikt sedan 2006, eller är det SAP och vad tycker egentligen partiet om skolan? Nä, socialdemokraternas skolpolitik är varken trovärdig eller bra.
Ska det bli någon förbättring i Göteborgs Stads skolsystem behövs förändring och den stavas inte Ann Lundgren, Anneli Hultén och socialdemokraterna.

Igår presenterades förslaget till ny skollag av Janne Björklund och nu reformeras tillslut det svenska skolsystemet, där lyfte han bla fram landets andra stad; Göteborg är värst i klassen. Att använda ordet garanti utan att kunna uppfylla den är falsk marknadsföring, sa Björklund när han berättade om kommuner som inte ordnar förskoleplats i tid. Göteborg har inte levt upp till lagen sedan den infördes 1995.

Hej bra reform!

Inga kommentarer: