onsdag, juni 24, 2009

De rödgröna lockar med Borg

Just nu har den rödgröna röran ett jippostopp precis utanför mitt kontorsfönster i sommarvärmen och allt inleddes med att idolvinnaren Kevin Borg sjöng. Just Borg har inte haft det lätt med att locka publik den senaste tiden och det hade han även idag. Fast han sjöng bra.

Huvudpersonerna på scenen, Wetterstrand, Sahlin, Eriksson och Ohly pratar sig varma hur bra de är på att samarbeta. Tur att deras kollegor i Göteborg inte får vara med och prata för där finns inget samarbete att tala om. Där får/vill inte Vänstern vara med och Miljöpartiet röstar ofta inte med sin röda kamrat.

Jag tycker att det är bra att det finns tydliga skillnader i svensk politik och turnén de fyra nu är ute på visar att Mona inte är redo att leda landet. Svenska folket vill inte heller ha någon kommunist som finansminister och de två gröna rören ska snart lämna sin positioner. Skattechock och mer politikermakt är vad som väntas, där är skillnaderna tydliga. Om de ska vinna makten vid valet nästa år, behövs mer än Kevin Borg.

Sverige behöver ett långsiktigt ansvarstagande, inte kortsiktig populism. De tre partiernas budgetar i riksdagen präglas av stora utgiftsökningar på i stort sett alla områden. Sedelpressarna dunkar på. Deras politik skulle försätta Sverige i stora problem och både fördjupa och förlänga den kris vi är inne i.

Inga kommentarer: