fredag, november 23, 2007

Malmström lyser med sin närvaro

Det finns mycket man kan tycka om den nuvarande regeringens politik, även jag. Men är det något som definitivt ska lyftas fram i ljuset är det regeringens EU politik. EU-minister Cecilia Malmström från Göteborg har visat att denna regering inte bara tror på EU utan också faktiskt bryr sig. Hennes föregångare Bosse Ringholm satte ju knappt sin fot nere i Bryssel. Idag skriver hon på GP debatt om hur regeringen planerar att styra EU 2009, när det är dags igen för ett svenskt ordförandeskap.

Hon lyfter fram regeringens fem övergripande prioriteringar och de är klimatförändringarna, utveckling av den inre marknaden, människohandeln, Östersjöregionen samt översyn av budgeten. Fem områden där EU kan göra mycket och mycket bättre. Som före detta ledamot av Europaparlamentet har Cecilia en kunskap som få och med hennes kontaktnät över alla gränser ute i Europa kommer Sveriges allt större närvaro i EU att märkas. Med Cecilia vid rodret är inte EU-politiken inte bara något som man använder som slagträd och papperskorg när inrikespolitiken eventuellt havererar utan något som behövs och som även kan vara en stor del till att vårt lands välbefinnande blir allt bättre. Malmströms närvaro lyser upp den tyvärr historiskt mörka bilden av ett av det största och framgångsrika projektet på vår kontinent i modern tid.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det känns riktigt bra att ha Malmström som EU-minister.
Men en sak som jag undrar över: varför fegar hon ur när det gäller frågan om lokaliseringen av EU-parlamentet? Jag är trött på att EU skäms ut pga flyttcirkusen. Det skymmer sikten för de riktigt viktiga frågorna. Lös frågan så fort det bara går!

Henrik, liberal i Göteborg

Pär Gustafsson sa...

Jag tror inte att Cissi fegar ut ur frågan kring flyttcirkusen. Är rätt övertygad om att hon använder sin nya plattform för att både göra sin och alla de andra (över miljonen) som skrev på hennes upprop på www.oneseat.eu. Det går fortfarande bra att fylla på med sitt namn!

Anonym sa...

Gustafsson:
Vad har hon gjort på sistone för att förändra flyttcirkusen? Jag har tyvärr inte hört något särskilt. Hoppas att det blir bättre i framtiden! Jag har givetvis skrivit på listan, ett mycket bra initiativ!

Henrik