onsdag, november 28, 2007

Göran har orienterat bort sig

Än en gång har Göran Johansson öppnat munnen i flyktingfrågan. Varje gång är det lika pinsamt och upprörande. Igår sa karl’n till GT att "Flyktingarna får åka tillbaka" och syftar på de som har smugglats in. Men vad Göran knappast har förstått är att det inte finns några legala vägar för flyktingar att ta sig in i EU. Ett av få sätt är väl, som Fredrik Malm några gångar har upprepat ”Enda sättet att komma till Sverige, är att spela in sig i ÖIS startelva.”

Det som gör mig än mer irriterad är att han har haft makten i över 15 år i Göteborg. Vad har han gjort för att förbättra situationen, var är hans förslag på området? De få förslag som han under dessa år har tagit ur sin mun, kommer definitivt inte från hans egna knölar. När oppositionen har lagt förslag efter förslag för att förbättra situationen för flyktingar och nya svenskar har han istället vart så upptagen med annat och i ren desperation i vanliga anda bara avslagit förslag efter förslag.

När Göran i sitt populistiska förslag vill förändra hela flyktingpolitiken gör han samtidigt sällskap tillsammans med LePen, Berlusconi och Sverigedemokraterna. Det är varken bra för honom själv eller för oss göteborgare och det hoppas jag verkligen att ni där ute förstår. Usch och fy. Vad Sverige behöver är en human och generös flyktingpolitik – där vi förhoppningvis samtidigt ser ett mer humant EU på området. Det är dags att lämna nu.

Inga kommentarer: