fredag, augusti 18, 2006

Sossarnas valmanifest

Än så länge är det inte offentligt, deras partistyrelse sitter just nu och beslutar om hur det ska se ut. Men vissa valda delar har läkt ut från Sveavägen 68. Socialdemokraterna kommer att storsatsa på de arbetslösa i denna valrörelse och under nästa mandatperiod. Det är ju vackert av dom, för dom har ju inte gjort så mycket på den fronten den senaste tiden. Men det är inte så att dom lanserar satsningar som ska leda till att de arbetslösa får jobb eller kan starta egna företag.

Nä, socialdemokraterna ska lägga pengar på att höja taken i a-kassan. Så att de som idag har höga löner, får ut 75 % av sin lön när de väl blir arbetslösa.

Men vad är det för fokus? Jag trodde att regeringens stora mål var att få ner arbetslösheten och få upp sysselsättningen. Men nä då, inga tendenser till såna satsningar överhuvud taget. Det är här vi ser den stora skiljelinjen i svensk politik. På ena sida har vi Allians för Sverige som har föreslagit en rad olika saker för att minska arbetslösheten och öka tillväxten och på den andra sidan har vi en splittrad vänsterkartell som vill ge de arbetslösa mer bidrag.

De pengar som vänsterkartellen satsar på de arbetslösa vill Allians för Sverige lägga på att sänka arbetsgivaravgifterna, förenkla byråkratin för småföretagen och göra reformer för att det ska blir lättare att anställa. Allians för Sverige vill ha fler i arbete och färre arbetslösa. Vänsterkartellen vill se till att de arbetslösa förblir arbetslösa och mer beroende av bidrag. Allians för Sverige är alternativet för de som vill se mer frihet för alla människor, vänsterkartellen är alternativet för de som vill se mer förmynderi och beroende för människor.

Tydligare än så här kan det inte bli. Vänsterkartellen vill inte minska arbetslösheten.
Här hittar ni artikel om valmanifestet: http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13499353.asp

Inga kommentarer: