tisdag, augusti 22, 2006

Kan Norge - kan vi

I förra valrörelsen föreslog Lars Leijonborg att man skulle få genomföra ett språktest för att bli svensk medborgare. Folkpartiet fick mycket ris och ros för detta och anklagelserna om att folkpartiet var rasister haglade. Men väljarna gillade det och vi ökade och tredubblade vår storlek i riksdagen.

I Norge som genomförde den f.d. borgliga regeringen detta som en av deras sista reformer innan de lämnade över makten till socialdemokraterna och kommunisterna tidigare i år. Lars Leijonborg var igår på besök i Norge för att studera hur språkkravsreformen genomfördes där och för att se hur det fungerar i praktiken.

Enligt artiklarna i tidningarna idag verkar Lars Leijonborg vara mer än nöjd med vad han fick se och höra. Leijonborg kräver nu att språkkravet ska bli en del av det gemensamma valmanifest som Allians för Sverige ska komma med under veckan. Jag tror också att språkkravet kommer att ingå där och det vore bra för Sverige om det blev så. Att ställa krav är att bry sig, sa Jan Björklund i förra valet, i detta fall med språkkravet är det så. Folkpartiet är det parti som tydligast och mest effektivt visat att vi på allvar vill ta tag och förbättra den integrationspolitik som sossarna och vänsterkartellen har förstört i Sverige!

Läs mer om Lars Leijonborgs besök här:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13528360.asp

Inga kommentarer: