onsdag, augusti 23, 2006

Jag är en stolt folkpartist

Det är med glädje jag hör att tre av folkpartiets paradfrågor i denna valrörelse får framträdande positioner i Allians för Sveriges valmanifest. För det första blir det inga förändringar i socialförsäkringssystemen när alliansen vinner valet om 25 dagar. Folkpartiet lyckades övertyga de andra tre allianspartierna om att det är bra med höga nivåer inom socialförsäkringarna. Det måste finnas ett socialt skyddsnät i Sverige som kan fånga upp de som blir sjuka, arbetslösa eller som helt enkelt hamnar i en livskris. Idag är jag stolt över att vara folkpartist och jag är stolt över att hela alliansen också inser vikten av starka social skydd i samhället.

Den andra viktiga frågan som folkpartiet har drivit hårt och som nu allisen kommer att genomföra när vi vinner valet i höst. Det gäller satsningarna på skolan. Tack vara folkpartiet kommer alliansen att se till att det genomförs en rejäl upprustning av den svenska skolan. Det kommer att införas en ”läsa, skriva och räkna-garanti”, mer resurser satsas på skolan och skolan kommer i fortsättningen att fokusera på kunskap. En lång era av socialdemokratiskt raserande av skolan är nu över. Ut med flumskolan, in med kunskapsskolan!

Den sista men ack så viktiga fråga är alliansens satsning på integrationspolitiken. På grund av folkpartiets hårda påtryckningar i frågan kommer alliansen nu att göra stora satsningar för att få se till att människor kommer bort från utanförskapet och bidragsberoendet och in i ett nytt liv som präglas av arbete och frihet. Till skillnad från socialdemokraterna vet folkpartiet och nu med alliansen vad som krävs för en integrationspolitik ska fungera. Tyvärr fick inte folkpartiet igenom förslaget om språktest, men däremot kommer alliansen att kräva en vissa nivå av kunskap i svenska språket för att man ska bli medborgare i framtiden.

Jag är idag stolt över att vara folkpartist. Tillsammans med Allians för Sverige kommer vi att vinna allas förtroende och därmed valet den 17 september 2006.

Inga kommentarer: