måndag, augusti 21, 2006

Göran har inga visioner!

I fredags presenterade socialdemokraterna sitt valmanifest. Som vanligt lovades det guld och gröna skogar. Om sossarna vinner ska de göra alla väljargrupper nöjda säger dom, men det har vi ju hört förr. Bland annat förklarade Göran Persson att de arbetslösa var vinnarna i deras satsning. Hans medicin för att se till att de arbetslösa är inte det som du och jag tycker är det självklara, dvs. satsningar på att skapa nya jobb, utan Göran Persson vill satsa stora resurser på att de arbetslösa får högre bidrag. I valmanifestet sägs inte ett ord om hur det ska skapas ny jobba under en socialdemokratisk regering. Alliansen däremot vill sänka arbetsgivaravgiften, minska byråkratin och göra det enklare för företagen att nyanställa. Alliansen vill skapa nya jobb, vänsterkartellen vill se till att folk får mer bidrag. Där går den stora skiljelinjen i svensk politilik.

Men idag så försvarar Göran Persson sig i Ekots utfrågning av partiledarna. Göran Persson säger att socialdemokraterna visst gör satsningar på att skapa nya jobb. Socialdemokraternas satsning på högskolorna är deras sätt att skapa jobb. Jo visserligen är det bra om folk är utbildade. Men om vi gör satsningar idag så kommer dessa inta att synas förrän om tre fyra år när studenterna har lämnat högskolorna. Men vad säger Göran Persson till alla de 146 000 ungdomar som idag står utan jobb?

Ska han hänvisa alla till studier så kan de ev. få ett jobb om några år? Nä jag tycker att det låter som att Göran Persson ytterligare en gång vill försöka dölja de arbetslösa i stället för att skapa nya jobb. Socialdemokraterna har gjort det förr och nu gör dom det igen, de skapar olika åtgärder så att folk låses upp vid det och inte räknas som arbetslösa. Då får de finare siffror.
Dessutom säger Karin Pihlsäter (fp) idag att det aldrig tidigare har varit så många personer i AMS-åtgärder som idag, trots att Sverige är i en av de bästa högkonjunkturerna på flera decennier. Det säger en hel del om hur socialdemokraternas politik slår. I ställer för satsningar på att jobba, satsas det på menlösa åtgärder. Socialdemokraterna har en uppenbarligen en människosyn som är grotesk. Och dom har mage att kalla sig solidariska.

Som jag har sagt tidigare, det verkar inte som att Göran Persson vill minska arbetslösheten. Eller är det så att vänsterkartellen inte har några visioner längre. De är helt enkelt slutkörda, de har regerat alldeles för länge. Nu är Sverige definitivt i behov av en ny regering, med ett starkt folkparti. Om inget sker kommer det att gå under för Sverige inom några år.

Artikel om Göran Perssons ickesatsninge på nya jobb: http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=920453

Artikel från Karin Pihlsäter (fp): http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/PressReleaseListing____14370.aspx?pkID=48177

Inga kommentarer: