onsdag, juli 07, 2010

Tråkigt besked från Littorin

Beskedet att Sven Otto Littorin avgår som arbetsmarknadsminister, av privata skäl, är oerhört tråkigt. Sven Otto har moderniserat och förändrat den svenska arbetsmarknaden. Satt arbetslinjen i fokus. Han är en av arkitekterna bakom nya moderaterna och är en politisk strateg av rang. Det är ledsamt, men vi får ha full respekt för hans beslut. Däremot bör media ta sig en funderare på hur dem arbetar. Sven Ottos berättelser från presskonferensen var inte smickrande för den samlade mediekåren. Jag förstår att hans barn är mer än allt annat. Vi behöver fler politiker som Sven Otto, vi behöver fler politiska personligheter.

1 kommentar:

Mikael sa...

Hej Pär!

Visst är det tråkigt att Sven-Otto slutar som arbetsmarknadsminister.

Men, det är ju klart att när barnen kommer i kläm och medierna jagar både honom och familjen...ja då har det gått för långt.

Det är ju oppositionens medier som håller på dessutom har de ju egna facebook sidor som trakasserar och förföljer och mobbar alliansens statsråd.

Inte ens idag när Sven-Otto har meddelat om sin avgång, kunde de låta bli sin dumheter och fula påhopp. Detta kan vi tyvärr se på en sida på Facebook som heter "Vi som inte tänker rösta på Alliansen i valet 2010!".

Här bedrivs rena häxjakten, och det är som en "mobb" som aldrig slutar. De verkar verkligen vara totalt känslokalla och likgiltiga inför andra människors känslor.

Det här säger något om hur valkampanjen bedrivs i Sverige, och det är ovärdigt.

Någon måste ta tag i det här genast och få stopp på det.

Denna sida är långt ifrån den enda sidan där oppositionens gräsrötter går över gränsen. En annan sida som de har konstruerat kallar de för "terrornätverket alliansen" och där kommer de med dumma kommentarer, mobbning och ironier och andra elakheter.

Så, jag har stor sympati för Sven-Otto Littorin. Han har inte gjort sig förtjänt av att bli påhoppad, och hans barn har uppenbart inte lämnats ifred av journalister. Man borde skilja mellan "politikern" Sven-Otto och "privatpersonen" Sven-Otto, och
journalister måste börja lära sig att inte blanda in familj/barn på
det sätt som det uppenbart har gjort här.

Nu behövs det ordning och reda och respekt för varandra och respekt för människors privatliv. Dessutom måste smutskastningen som uppenbart finns mot alliansens statsråd få ett slut, för det är ovärdigt att hålla på som de gör.

Sverige skall inte bli ett nytt USA där negative campaigning får stort utrymme framför sakfrågor.