tisdag, juli 06, 2010

Schymans PR-kupp hade kunnat göra nytta

För 100 000 kronor kan man göra mycket både för ett parti i en valrörelse och för enskilda människor. Gudrun Schyman och hennes vänner i FI valde att istället elda upp pengarna på hamnplan i Visby. För mig är det en fullständig idioti att bränna pengar och det förklara att nyheten har väckt starka reaktioner. Istället framträder en desperat före detta politiker (för övrigt en väldig duktig retoriker) som gör allt för att synas och nå ut med sitt budskap. Nu är hon rökt.

Birgitta Ohlsson twittrade ”Trist att FI eldar upp 100 000 SEK. För samma summa skulle man kunnat rädda livet på 400 flickor från akut undernäring.” Då hade partiet gjort skillnad. Själva sakfrågan, som verkar drunkna i den misslyckade eldningskuppen, är förstås viktig.


Sverige är fortfarande ett land med orättvisa skillnader mellan könen. Den orättvisan startar och grundläggs tidigt. För att lösa frågan krävs att vi bryter upp dem offentliga monopolen, gör det enklare att kombinera arbete med föräldraskap. Kvinnor och män ska ha lika lön för likvärdigt arbete. Kvinnor måste få möjligheter att kunna driva företag på lika villkor som männen och därför krävs ännu fler insatser för att stimulera kvinnors företagande.

Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har under sin tid som statsråd gjort stora insatser för att förbättra situationen. Det är något som tar tid och därför behöver Alliansregeringen och folkpartiet bli omvald för att fortsätta det arbetet. Vi behöver inte Gudrun eller hennes före detta socialistiska kollegor som vill avskaffa RUT, piska föräldrar till lydnad och göra det svårare för kvinnor att bli sin egen chef.

Inga kommentarer: