tisdag, juli 06, 2010

Ett av Björklunds bästa tal!

Under kvällen sammanträdde FP Göteborgs valledning och vi tog paus under mötet när klockan slog 19.00 då det var dags för Jan Björklund att hålla tal i Almedalen. Av rubriken ovan förstår ni att jag gillade talet. Genom åren har man hört Jan flera gånger och ikväll lyckades han verkligen både med att intressera, entusiasmera, roa och leverera viktiga besked till väljarna – även till oss som satt på andra sidan landet.

Egentligen kan talets innehåll summeras med Jans avslutande ord ”Vi tänker gå till val med framtidens idéer.” Politik har en tendens att ofta fokusera på problem och utmaningar i nuet och inte på dem som komma ska. Därför är det centralt att lyfta blicken bortom krisen och ge svar på hur vi ska bli framgångsrika under kommande årtionden.

Globaliseringen är en fantastisk rörelse som påverkar människor och länder i ett rasande tempo. Den har bidragit till att fler får det bättre runt om i världen. För att Sverige ska kunna växa i en värld som blir allt mindre krävs fortsatta reformer och en liberal politik som sätter utbildning, samarbete och ny teknik i fokus samt gör det mer lönsamt att både studera och arbeta. Sverige och Göteborg behöver inte en rödgrön politik som vill ställa tillbaka klockan till Göran Perssons regeringstid. Vad som behöver är idéer för morgondagens utmaningar, framtidens idéer. Det levererade Jan Björklund.

Inga kommentarer: