tisdag, april 29, 2008

Jag demonstrerar för Alliansen...

Inför Socialdemokraternas första maj demonstration kampanjade partiet i Brunnsparken idag. Själv stod jag och betraktade musiken från avstånd med en stor och god glass. Jag hade gärna lyssnat till Mona Sahlin när hon nu talar på Götaplatsen på torsdag, tyvärr är jag bokad på annat håll. Men det hade varit intressant att lyssna på henne, på flygbladet som jag idag fick, står det nämligen att jag är välkommen att demonstrera mot den borgliga regeringens orättvisa. Men vart är den orättvisan.

I tolv år regerade socialdemokratin Sverige och i valrörelse efter valrörelse talade Göran Persson om att tänderna inte fick bli en klassfråga men några skarpa förslag från den regering han ledde kom aldrig. Nu genomför Alliansen reformen. Vart är orättvisan?

Under den period Mona Sahlin var arbetsmarknadsminister så växte arbetslösheten lavinartat i Sverige, när hon sen tog steget till näringsdepartementet blev det krångligare att vara småföretagare i Sverige. När hon sedan blev integrationsminister då växte arbetslösheten och segregationen bland invandrarna. Sedan blev Mona Sahlin energiminister, då ökade Sveriges import av kolkraft. Vilken orättvisa ska Mona tala om? Den politik som hon förde satte tusentals människor i utanförskap. Det är orättvisa.

Alliansregeringen har lycktas göra mer under 1,5 år än vad Mona gjorde under sina tio år i regeringen. Sedan den nya regeringen tillträdde och gjorde det mer lönsamt att arbeta har 135 000 människor kommit i arbete, det är mer än ett helt Västerås, eller två städer av Umeås storlek. Smaka på det. Nu ska Mona prata om orättvisa, vad vill hon ha istället? Glöm inte varför vi röstade bort henne och socialdemokratin från makten.

Hon kommer inte till Göteborg imorgon för att sedan tala på 1 maj av någon anledning, hon vill lyfta fram denna stad som ett socialdemokratiskt skyltfönster. Egentligen borde de vara göteborgarna som gick ut och demonstrerade mot den sista S-Göran vid makten, för här fortsätter orättvisan på område efter område. Mona, du kan ju nämna att att alla kan inte gå på bidra, men alla kan bidra med något. För att alla ska med, vet vi inte fungerar när ni styr...

Inga kommentarer: