måndag, april 28, 2008

Kåren efter kårobligatoriet

Idag har Liberala studenter presenterat rapporten Kåren efter kårobligatoriet. Rapporten kan läsas här, läs PM nedan. Författarna David Ekstrand, Andreas Eraybar, Christopher Grönberg, Henrik Johansson och Patrick Krassén har gjort ett superjobb med rapporten. Den är verkligen toppen, tack för ert arbete.


Liberala studenter presenterar en ny rapport om kåren efter kårobligatoriet
Idag presenterar Liberala studenter rapporten "Kåren efter kårobligatoriet", som analyserar de frågeställningar som uppkommer för kårerna vid avskaffandet av kårobligatoriet.

- Vi har länge argumenterat för ett avskaffande. Nu tar vi nästa steg i debatten och visar på olika alternativ för hur kåren kan se ut efter att obligatoriet har försvunnit, säger Pär Gustafsson, ordförande för Liberala studenter.

- Studenter har en lagstadgad rätt till representation i lärosätenas organ, och denna rätt kommer att kvarstå även efter obligatoriet. Dagens kårer kan kritiseras för mycket av den verksamhet de bedriver, men till exempel utbildningsbevakning är en sådan service som är viktig för utbildningskvaliteten och bör säkras, fortsätter Pär Gustafsson.

- Samtidigt är vi mycket kritiska till hur den staliga utredningen om kårobligatoriets avskaffande har gått till och uppmanar regeringen att lyssna på fler än bara Erland Ringborg, avslutar Pär Gustafsson.

Inga kommentarer: