onsdag, mars 19, 2008

UBN och invigning

Igår eftermiddag var jag först på Utbildningsnämndens sammanträde, vilket i sig inte är något speciellt upphetsande men alltid roligt och intressant. Inte minst när vi fick en inblick hur eleverna på IB på Hvitfeldtska har det. Bara att konstatera att det var den utbildningen man skulle ha valt, fast så känner jag varje gång vi i nämnden får ta del av det stora utbudet av utbildningar som vi erbjuder här i Göteborg. På mötet beslutade majoriteten (s,v,mp) att avstyrka en remiss om det nya betygssystemet som ska införas och skickade istället med en kort utläggning om att de vill ha en bred parlamentarisk uppslutning kring det nya systemet. De måste verkligen ha det svårt; sossarna vet inte vad de vill, de gröna håller på att byta ställning och vänstern är emot betyg. Dock var det roligt att se att gänget kunde vara lite överens om de inte är överens. Hängde ni med?

Vi i opposition tillstyrkte dock förvaltningens genomtänka och välformulerade svar på remissen och la till ett eget yttrande. Eftersom vi är helt övertygade om att det nya betygssystemet kommer att leda till ett bättre klimat för eleverna och sökandet efter kunskap kommer att stärkas. Vår bedömning är att den föreslagna betygsskalan kommer att bidra till en högre måluppfyllelse, då svagare elever kommer att stöttas samtidigt som systemet även möjliggör att de elever som ligger på en högre kunskapsnivå får fler utmaningar att bli ännu bättre.

För övrigt fick vi även en bok om Ester Mosessons gymnasium som 2008 fyller 80 år, får ta och testa recepten under helgen.


Efter mötet gjorde jag sällskap med chefen, Helene Odenjung, över gatan till Scandinavium för invigningen av VM i konståkning. Invigningen var vacker (som det ska vara…) och helt lagom, därefter ägnades resten av kvällen åt pardans. Förstår inte hur tävlarna vågar och lyckas.

Inga kommentarer: