måndag, april 23, 2007

Malmström vill inte bli partiledare

Tystanden varande inte så länge i det som nu har börjat i arbetet att hitta ny partiledare. Idag säger Cecilia Malmström till ekot att; ”Det är förstås alltid roligt att det finns partivänner som tycker att man gör ett bra jobb.” Men hon ställer inte upp till val som partiordförande och det ska man ha respekt för. Som den kompetenta minister hon är, lär hon fortsätta göra ett bra jobb för EU-samarbetet i ett land som helst vill ha fler gärdsgårdar och inte veta av något av det bästa som vår världsdel har fått uppleva. Hennes sätt att möta människor, kunskap och ledarskap är något som är och kommer att bli viktigt i kommande diskussioner om EU.

En annan spännande reflektion är hur media har jämfört Cissi och Jan Björklund. Båda två är typiska i den bemärkelsen att de båda har drivit ”bara” en fråga. Cissi har lyfts fram som småbarnsförälder och lite för ung – samtidigt som Jan har yngre barn än Cissi och nästa är lika gammal. Tydlig könsroller, känns lite tråkigt, gammalt och billigt. Kvinnor har lyckats ha barn och jobba rätt länge i det här landet.

Så vilka kandidater finns kvar? Nyamko har redan sagt nej. Säkert många fler som vill, få lär nog få frågan. Leijonborg sa på presskonferensen igår att det inte behöver vara någon som sitter i regeringen. Enligt Expressen/GT finns det ju en joker, som redan finns i partiledningen och inte sitter i regeringen.

Med tanke på vad som väntar i en kommande valrörelse med ett nytt SAP och Mona skulle en kvinna vara en stark kandidat och motvikt från liberalt håll.

Odds från Ladbrokes: Jan Björklund 1,70 Cecilia Malmström 4,00 Erik Ullenhag 6,00 Johan Pehrson 8,00 Helene Odenjung 16,00 Cecilia Wikström 20,00 Birgitta Ohlsson 25,00 Allan Widman 31,00 Tobias Krantz 31,00

Inga kommentarer: