torsdag, december 04, 2014

Hulthéns oro är obefogad


Häromdagen försökte Anneli Hulthén göra ett stort nummer av att göteborgarna förlorar på regeringskrisen. I en kommentar säger Hulthén att "För göteborgarna kan detta innebära att planerade satsningar på skola och äldreomsorg fryser inne.” Hennes oro är obefogad. Det är precis tvärtom. Med Alliansens budget som igår klubbades igenom i riksdagen blir det tvärtom mer statliga pengar till skolan i Göteborg.

Med tanke på att den kommunala skolan i Göteborg är och har varit underfinansierad under längre tid och att eleversättningen till gymnasiet är den lägsta i landet, så ska vi vara glada över att vi får mer resurser - eftersom skolan inte har prioriterats av Hulthén och hennes kamrater. 

Nu väntar extra resurser på över 150 miljoner kronor under 2015. Satsningar innefattar mer personal i förskolan, ett omfattande lågstadielyft (med mindre klasser, fler lärare, fler halvklasstimmar eller fler speciallärare), obligatorisk läxhjälp, förstärkt sommarskola, utökad undervisningstid i matematik för att nämna några viktiga områden. Utöver det väntas en förstärkning av karriärtjänsterna i skolan som för Göteborgs del innebär 47 miljoner kronor under nästa år.

Inga kommentarer: