tisdag, december 09, 2014

Alliansen öppnar famnen

Det rödgröna haveriet skadar Sverige och måste hindras i framtiden. På DN debatt meddelar i dag Jan Björklund tillsammans med sina allianskollegor att man är beredd att före extra valet den 22 mars göra upp om dels reglerna för regeringsbildning och dels budgetomröstning. De förändringar som krävs kan göras i riksdagsordningen, genom lagstiftning eller överenskommelser mellan blocken. Statsministern bjuds nu in till samtal. Det är väldigt positivt.

Den svenska demokratin måste värnas och det kräver tydliga spelregler och det är bra att Alliansen nu har presenterat en väg framåt. Alliansen fortsätter att ta ansvar för Sverige precis som man har gjort innan. Innan valet kommer även partierna att presentera ett gemensamt valmanifest vilket presenteras igår.

När regeringen meddelade att de kommer att utlysa extra val så meddelades samtidigt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet går till val tillsammans på deras gemensamma politik. Utrikesminister Margot Wallström verkar inte vara nöjd med det beslutet. I dagens Expressen säger hon att ”vi kan tänka oss också andra konstellationer”.

De interna bråken i regeringen fortsätter och det är något som verkligen har gått sönder. Väljarnas dom är hård. Ny siffror från Aftonbladet visar att förtroendet för Stefan Löfven och Gustav Fridolin störtdyker.

Alliansen öppnar upp famnen och den borde omfamnas av regeringen.


I nyhetsflödet: DN, DN2, SRSvD, SvD2, GP, DI,

Inga kommentarer: