måndag, februari 08, 2010

Melodifestivalspremiär på Östersjön

I helgen har jag haft presidiumhelg med Liberala studenter ombord på Gabriella som tog oss över Östersjön till Helsingfors. Vi har planerat, diskuterat och umgåtts. Sammanfattningsvis har det varit en väldigt givande helg och folkpartiets studentförbund är nu redo för valrörelse.

Under lördagskväll lyckades vi hitta en tv ombord, där vi kunde följa första deltävlingen i årets Melodifestival. För mig som följt denna tävling intensivt och med hjärta under så många år – var första omgången, till stora delar en besvikelse och bedrövelse. Bidragen som gick vidare till final var helt ok. Men årets programledartrio (duo) var inget att hänga i granen. Måns må vara en lysande sångare, men han är inte en programledare som är redo att leda nationens största tv-program. Vill inte vara för taskig i min kommentar och hoppas självklart att det blir bättre längs vägen till Globen – men då får någon annan skriva hans manus, fixa hans kläder och han behöver definitivt få rejält med nedåttjack. För fortsätter det så här kommer jag tvingas lyssna på radion och blunda när Måns är i bild. Anders Björkman sammanfattar allt väldigt bra; Sämsta deltävlingen någonsin.

SVT:s försök att få med twitter på ett hörn är dessutom skrattretande. Inget fel att låta kändisar (@annika_lantz och @ebbavonsydow) twittra – men ska det vara någon idé måste ju de släppa in feed:en direkt i sändning och integrera genom delaktighet, inte via text-tv som om vi fortfarande var på 90-talet. #mel2010 är att föredra, om de vill ändra på något tills nästa sändning.

1 kommentar:

Lars-Göran Wadén sa...

Exklusivt smygfotograferade melodifestivalbilder
http://www.livetrullarvidare.blogg.se