lördag, november 21, 2009

Uppluckring av LAS – inte mer

Landsmötet längsta debatt (hitintills, föräldrarförsäkringen kommer ikväll...) behandlade LAS och en bred majoritet av ombuden gick på partistyrelsens förslag om att luckra upp turordningsreglerna något. Partiets hållning har blivit bättre, men för oss som röstade för en rejäl förändring är självklart inte lika nöjda. Men vi får återkomma på nästa landsmöte. Adam Cwejman och jag kommenterar beslutet så här;

- Detta är inte tillräckligt, utan en stor besvikelse. Möjligheten att rädda unga och invandrare från permanent utanförskap har minskat rejält. Turordningsreglerna skapar en kraftig inlåsningseffekt för de som är på insidan och utestänger de som är på utsidan. säger Adam Cwejman, ordförande Liberala ungdomsförbundet och Pär Gustafsson, ordförande Liberala studenter.

- Vi får hoppas att Folkpartiet har ett annat ess i rockärmen om vi ska lyckas vinna de unga väljarna i valet 2010, säger Adam Cwejman, ordförande Liberala ungdomsförbundet och Pär Gustafsson, ordförande Liberala studenter.

Inga kommentarer: