tisdag, november 17, 2009

Grattis Malmström!Cecilia Malmström är en oerhört erfaren EU-politiker som har en lång och gedigen bakgrund som Europaparlamentariker och nu senast som EU-minister. Det är precis rätt bakgrund till en kommissionärspost och det är oerhört glädjande att posten går till en folkpartist.

Det är med stor glädje och höga förväntningar som Liberala studenter ser fram emot allt det Cecilia Malmström kommer att göra som ny EU-kommisionär. Som EU-vän kommer Malmström också kunna få mycket större utlopp för sitt engagemang i EU-frågor som kommisionär än hon har fått som minister. Oerhört glädjande är också att det blir en kvinna, som förhoppningsvis kan röra om lite i gubbväldet inom EU.

Cecilia Malmström var under sin studietid aktiv inom Liberala studenter i Göteborg och jag är en sådan här dag därför oerhört stolt över att vara ordförande för Liberala studenter. Alla tänkbara gratulationer går till Cecilia idag, regeringen kunde inte valt en bättre lämpad person till ny kommissionär. Hon kommer göra ett lysande arbete för hela EU.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Jag har alltid varit skeptikst till EU och undrar. Vad har blivit bättre i Sverge sedan vi gick med i EU. Inte ekonomin för vi har halkat efter i välfärdsligan.