tisdag, november 03, 2009

Lissabonfördraget kan antas! Leve Europa!

I eftermiddags kom beskedet att Vaclav Klaus, Tjeckiens president, har undertecknat Lissabonfördraget. Nu får EU ett lättbegripligt dokument som klart och tydligt talar om vilka värderingar det europeiska samarbetet vilar på, vilka institutioner som finns, hur de fungerar samt hur makten ska fördelas både inom och mellan unionens länder.

Resan har varit lång. Fast resultatet blir bra. Nu fördjupas demokratin, vi får ökad öppenhet och det blir enklare att fatta beslut på flera centrala områden. EU-minister Cecilia Malmström och statsminister Fredrik Reinfeldt har gjort ett lysande arbete under det svenska ordförandeskapet för att få det hela i hamn och dagens besked är verkligen en fjäder i hatten för hela den svenska regeringen. Var det någon som hörde Gert Fylking?

Piratpartiet och Socialdemokraterna är nog glada, de får nu varsin extra ledamot i parlamentet. Leve Europa!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Knappast oväntad att ni vänsteranhängare vurmar för fourth reich. Förstår inte varför vi liberaler och andra som tror på demokratin ska lida, men det ingår väl i er världsbild att påtvinga folk det som ni übermench bestämmer.

Anonym sa...

Kollektiv bestraffning och diskriminering har godkänts av byråkraterna i EU. Å va roligt! Alla är glada utom de drabbade.

Henk Bijloo sa...

Håller föllständigt med, Leve Europa !!!!! Nästa steg, folkvald President !!!