tisdag, november 25, 2008

"Staten måste rädda Volvo nu"

Rolf Wolff, rektor på handelshögskolan i Göteborg gick igår ut med kravet att Volvo Cars behöver nya ägare, han menar att staten skulle kunna ta över i GT. Att man överhuvudtaget kan överväga att staten ska ta över bolaget är absurt. Precis lika dumt som när Göran Johansson i krisens start ville ta svenskarnas pensionspengar och köpa upp bolaget.

Staten är definitivt inte bättre lämpad att sälja bilar och staten ska inte gå in och försöka rädda något företag i kris, det tror jag företaget gör bäst själva eller med någon annan ägare. Det är dessutom väldigt svårt att göra i den fria marknad vi har inom EU. Det är enkelt att ropa efter enkla lösningar när det blåser snålt. Vad Volvo Cars behöver är produktion inriktad på bilar som faktiskt folk vill ha och har råd att köpa – så enkelt är det.

Sen ska vi vara glada att vi har en regering som för första gången satsar på Göteborg. Mer forskning och infrastruktur är precis det som vi i Göteborg behöver - vilket forskningen och historien visar är bäst att satsa på i lågkonjunkturer. Vad Wolff borde ha kritiserat är den bilfientliga inställning som finns bland ledande sossar och miljöpartister i Göteborg - för det är verkligen inte bra för Göteborg.

Inga kommentarer: