söndag, december 02, 2007

Finns det en speciell anda i Göteborg?

Nyligen kunde man läsa i Göteborgs-Posten att den så kallade ”Göteborgs andan” nu är över. Socialdemokraterna på GA-torg försöker i ett desperat inlägg på debattsidan ondgöra sig över hur hemska oppositionen i stan är, eftersom de inte vill göra upp i sakfrågor. För oss som har någon insikt och förståelse om hur framsidan styrs så har det aldrig fattats några beslut över partigränserna, om inte sossarna har velat det. Kan man prata om en speciell anda, så är det att alla ska tycka som Göran Johansson. Få vågar säga det, men så är det. Den dagen som sossarna kan se emellan fingrarna för att kristdemokrater eller folkpartister lägger förslag och kan få cred för något som gynnar hela staden, lovar jag att sluta kritisera sossarna. Men det lär aldrig hända och då kan ju deras företrädare inget annat göra, än att skylla ifrån sig.

För övrigt glömde s-gruppen i kommunstyrelsen berätta hur det egentligen ligger till, men det har kommunalrådet Odenjung (fp) gjort på sin blogg.

Avslutningsvis, finns det någon speciell anda i Göteborg, nja, kanske när det kommer till att sammarbeta mellan näringsliv och politiken - men det finns absolut ingen anda mellan de debattörerna som skrev på GP debatt och andra ledande oppositionspolitiker.

Slutsats: S-gänget är vuxna barnrumpor.

Inga kommentarer: