onsdag, december 05, 2007

Andan i Göteborg – akt två

Nu har det gått några dagar sedan sossarnas utspel om andan i Göteborg. Idagens GP slår oppositionen tillbaks. Helene Odenjung (fp) svarar GP på frågan om Johanssons stöd bland väljarna:

- Det är ju bilden vi matas med. Men hur bra har det egentligen varit att han ställer sig med ryggen mot riksdag och regering och isolerar Göteborg politiskt - har det till exempel gett oss bättre infrastruktur? undrar Helene Odenjung.

Övriga kommunalråd i opposition tycker även till, förutom vänstern – men de befinner väl sig i något vakuum sen de lämnade samarbetet med Johansson.

S-kommunalrådet Nyhus som även hon vart i blåsväder under året, då hon försökte begränsa kulturens frihet - skyndar till sin store ledares räddning och försvar honom som en rak och ärlig ledare. Hon pekar på att borgligheten sedan länge har drivit en hätsk kampanj mot Johansson och att detta var ännu ett försök att nita honom.

Jag kan bara hålla med och instämma med Odenjung när hon säger att S-utspelet är ett försök att skapa en dimridå för att flytta fokus från debatten om flyktingsmugglare och asylrätt tidigare förra veckan.

En sak är säker, Göran lär bli ännu argare. Han får skylla sig själv när man leker i sandlådan.

Inga kommentarer: