tisdag, november 29, 2005

Åke Green friad

Högsta domstolen friar pingstpastor Åke Green från åtalet om hets mot folkgrupp i en predikan mot homosexualitet. Green är lättad och det är ju inte så konstigt, han kan nu fortsätta hetsa mot mig och andra homosexuella som är en cancersvulst på hela samhället och vi vet alla, att dessa svulster ska opereras bort. Om man nu ska få tolka bibeln hur som helst och säga vad som helst, ska jag ligga med ett gevär och beskjuta alla som ska iväg och jobba på söndagar, för inte tala om alla som försöker tvätta. För det står ju också i bibeln. Sorry, men jag är jävligt förbannad och kan konstatera att debatten om hets mot folkgrupp kommer att rulla vidare, med eller utan herr Green.

RFSL har idag på morgonen gått ut med ett PM om att de nu anser att lagen bara är en pappersprodukt. Högsta domstolens friande dom gör lagen om hets mot folkgrupp verkningslös. RFSL beklagar djupt den friande domen som innebär att kyrkan och religionen gjorts till en frizon för hets.

- Att Högsta Domstolen väljer att skilja på hets mot homosexuella och hets mot den ”homosexuell livsstilen” är absurd och stötande. Denna skillnad finns inte. Eller menar domstolen att det ska vara förbjudet att hetsa mot judar eller svarta, men tillåtet att hetsa mot ”judisk livsstil” och ”svart livsstil” frågar sig Sören Andersson, förbundsordförande i RFSL. Jag instämmer.

I ett annat PM idag från Birgitta Rydberg, landstingsråd (fp), ledamot i folkpartiets partistyrelse och troende kristen skriver hon att Åke Green kommer att hamna i helvetet och fortsätter:


- Åke Green ska inte fällas i tryckfrihetsmål. Men det torde vara ställt utom allt tvivel att när han på domens dag knackar på uppe hos Sankte Per kommer han inte in. Istället ska han en trappa ner till helvetet. Det är där man ska hamna om man kallar sig kristen och trotsar det kristna kärleksbudskapet.

2 kommentarer:

Elizabeth sa...

LLH i Norge har anmeldt en norsk pastor for å støtte Åke Green sine uttalelser:

http://www.bt.no/innenriks/article224983.ece

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=298034

Elizabeth

Pär Gustafsson sa...

Bra att Norge tar kampen:)
Den lär fortsätta.