fredag, november 04, 2005

Sportvärlden, välkommen till verkligheten!

När ska idrotten inse att man måste leva i verkligheten? Bosse Ringholms Enskede, Borås älskling Elfsborg och Göteborgs blåvita änglar IFK Göteborg är tre tydliga exempel på Idrottssverige lever i sin egna värld och inte kan hantera ekonomi. Det letas hål över allt för att lyckas gömma sig från Ekobrottsmyndigheten och i den matchen brukar myndigheten alltid vinna.

Jag älskar sport i massor och jag betalar gärna för det. Jag tror personligen att det är den vägen som våra proffsklubbar måste gå. Vill ingen betala för att se ett lag, får man också anpassa spelarnas löner efter det, för det är dit pengarna ofta går. Frölunda Indianerna fyller Scandinavium varje gång det är match, trots att seriespelet är ett enda långt marathon. Senaste åren har klubben lyckats att sälja sitt varumärke till göteborgarna, men det är inte så många år sedan som även den klubben var i blåsväder.

Något måste göras och där tror jag att det är klubbarna som måste anpassa sig till verkligheten först. Annars lär rubrikerna och skattefusket fortsätta.

Inga kommentarer: