onsdag, maj 07, 2014

Jag gillar Europa - därför har jag röstat på Folkpartiet

I dag har jag förtidsröstat i valet till Europaparlamentet och jag har röstat på Folkpartiet. Det finns en enkel anledning till mitt val och det är inte min partibok - det är att jag gillar och tror på Europa. Den europeiska unionen behövs. Ensam är inte stark. Ensam är bara ensam. Genom att samarbeta kan vi lösa Europas stora utmaningar.

Folkpartiet är Sveriges mest Europavänliga parti. För oss liberaler är de främsta målen med samarbetet inom den europeiska unionen fred, frihet och frihandel. Vi uppskattar den fria rörligheten för människor, varor och tjänster som EU möjliggjort. Samtidigt ser vi många områden där EU kan och bör reformeras för att bli ännu bättre. Ta del av Folkpartiets Europaprogram

Tidigare i dag var det partiledardebatt inför EU-valet och Jan Björklund är tydlig. Även han säger Ja till Europa. Folkpartiets ledamöter i parlamentet får jobbet gjort, såväl historiskt som under den nuvarande mandatperioden och det hänger ihop med inställningen till samarbetet. Marit Paulsen, Olle Schmidt och Cecilia Wikström har levererat till skillnad från andra ledamöter. 

Cecilia är exempelvis den parlamentariker som hårdast driver opinionsarbete och som fått tyngst uppdrag. Då får man också jobbet gjort. Olle Ludvigsson (S) från Göteborg har också gjort en period i parlamentet som Cecilia. Men han får inget gjort eftersom han inte är aktiv eller har något inflytande. 

Folkpartiet har flera bra kandidater att rösta på.

Gillar du inte Europa? Rösta på de andra partierna!


Inga kommentarer: