torsdag, februari 09, 2012

Nej, politiker ska inte bestämma när festen är slut!

Under vintern har krogarnas alkoholtillstånd debatteras flitigt i Göteborg. I går beslutade en majoritet i Sociala resursnämnden (S, MP, V och KD), att driva igenom förslaget som innebär att stadens 16 krogar som har tillstånd att ha öppet till klockan 05.00 måste stänga igen 03.00.

Numera händer det inte speciellt ofta, att jag lämnar krogen när den stänger. Men jag skulle aldrig komma på tanken att tvinga hem alla andra – bara för att jag är nöjd för kvällen (möjligtvis min sambo).


De allra flesta känner till argumenten för och emot samt vad som ligger bakom att en majoritet nu vill förändra regelverket i Göteborg. Det är beklagligt. FP och M vill utreda frågan vidare – inte minst ville man se om det nya och tuffare regelverket har givit effekt.

Tidigare stängning av krogarna innebär att nöjesstaden Göteborg får sig en rejäl törn. Det är inte en utveckling jag vill se i landets andra stad. Som ett brev på posten kommer det bli än mer folk ute på gatorna i Göteborg. Det komma att poppa upp svartklubbar där ålderskontroll saknas och smuggelsprit konsumeras. Det för med sig säm
re säkerhet och mindre insyn. Samtidigt som det blir sämre skatteinkomster, större svarttaxiverksamhet och kollektivtrafiken står stilla. Nuvarande regelverk är bättre.

Skriv gärna under namninsamlingen som jag precis har startat. Det finns en chans att påverka fullmäktiges ledamöter att ändra inställning och behålla nuvarande tillstånd och öppettider. Den chansen ska vi ta!


PS. Läs gärna breven från Park Lane och från Nefertiti.

I nyhetsflödet: GP, GP2, GT, GT2, GT3, GT4, DN, GP3, GP4,

I bloggsfären: Adam, Helene, Joakim, Ledarbloggen, Lajke, Malin, Mattias, GL, Joakim 2,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt korrekt. Politikerna i Göteborg har som vanligt missuppfattat sitt uppdrag och mandat. Det får vara nog nu med klåfingriga förmyndardekret från stadens ledning. Man kan lugnt påstå att de helt tappat kontakten med flertalet av sina väljare, vilket förhoppningsvis kan ge ett vettigt resultat vid nästa kommunalval. Vägtullar, korkad parkeringspolicy, havererad kollektivtrafik, inkompetent och rent kriminellt skötta projekt (UPP), Beställningsjobb som utredning inför sinnessvagt beslut om stängningstider. Listan på elände är lång...

Tack för ordet!

/Trött väljare

Nor. sa...

är det inte folket som ska bestämma när det kallas för " demokrati " ?? varför ska politiker bestämma när vi ska hem och göra som de säger? ska några klantskallar som skapar problem förstöra för en hel stad? ge poliser mer resurser och ändra lagen till hårdare straff! bra jobbat pär , se till att din röst blir hörd! jag vet vart min röst ska gå ! låt krogen vara öppet till 5 låt folket leva sitt liv , önskade att jag kunde göra nåt än att bara skriva mitt namn för att visa mitt missnöje, tummen upp för dig.