torsdag, maj 05, 2011

I dag har jag röstat…

och jag röstade liberalt. Det var inte direkt någon nyhet att jag skulle lägga min röst på just folkpartiet liberalerna. Folkpartiet har den bästa politiken för att förbättra och stärka hälso- och sjukvården i Västra Götaland. Mer än 90 procent av regionens budget, på över 40 miljarder, går till detta viktiga välfärdsområde.

I en liberal hälso- och sjukvård är det patienten som styr – inte strukturen. Vi vill ändra perspektiv och göra sjukvården mer serviceinriktad. Patienten ska möta en vilja att ge god service. Andra viktiga steg är bättre möjligheter till hembesök, tillgång till journaler och bokningar via internet.

Folkpartiet är också det parti som allra tydligast har lyft fram kravet på att stärka ungas hälsa. Ungdomar är den grupp i samhället som anser sig må sämst. Ungas ohälsa beror till stor del på psykisk ohälsa. Folkpartiet vill öka resurserna för att förebygga den psykiska ohälsan bland ungdomar och se till insatserna sätts in i miljöer där unga befinner sig. Liberala ungdomsförbundet driver också denna fråga under banderollen Älska dig själv.

Folkpartiet är också en garant för valfrihet inom vården. Resultatet av vårdvalet gav ökad valfrihet, bättre tillgänglighet och högre service. Folkpartiet vill fortsätta det arbetet och införa fler vårdvalsmodeller, till exempel inom mödrahälsovård och sjukgymnastik. Det är du och jag som ska bestämma hur vi ska ha vår vård – inte klåfingriga socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister som tror sig veta bättre.

Folkpartiet har också, tillskillnad från andra partier, en vision om framtiden. Utan kreativa människors idéer sker ingen utveckling. Det måste till en attitydförändring bland människor, företag och organisationer för att stimulera kreativitet, initiativ och entreprenörskap. För utan tillväxt kan vi inte finansiera välfärden och utan tillväxt kan inte region utvecklas och möta en allt mer globaliserad värld. Vi måste bejaka framtiden och dess utmaningar – det har alltid varit liberalers bästa gren.

Inte övertygad? Gör ett besök på vår valsida eller se delar av regionrådet Jonas Anderssons valupptakts tal från valborg.Det är en underbar känsla att få rösta. Allt för många individer, runt om i världen, förvägras den möjligheten. Länge leve demokratin och friheten. Lycka till med ditt val!

I nyhetsflödet: GP1, GP2, GP3, GP4, GT1, GT2, AB, Claes, SR, AB2, Staffan,

Inga kommentarer: