torsdag, maj 12, 2011

Dags för Alliansen att ta över i regionen

Nu är det fyra dagar kvar av omvalet till regionfullmäktige. På söndag kväll hoppas jag att regionen får ett starkare Folkpartiet liberalerna som ingår en ny stabil alliansmajoritet. På GP debatt skriver i dag de fyra gruppledarna för Alliansen i Västra Götalandsregionen om den nuvarande ledningen av regionen och det är en dyster bild.

”Under den korta tid som S, MP och V med stöd av sjukvårdspartiet haft ansvaret, har socialdemokraterna haft full upp med att tillgodose övriga koalitionspartiers krav vilket lett till att regionen knappt längre har styrfart.”

Om vi vill ha en kraftfull region som ska konkurrera med andra regioner runt om i världen om arbetskraft, kompetens och nya arbetstillfällen behövs en ledning som tar ansvar och tror på framtiden. De fyra, Johnny Magnusson (M), Jonas Andersson (FP), Monica Selin (KD) och Kristina Jonäng (C) menar att bristen på konsekvens och ansvar är oerhört påtaglig i det nuvarande styret.

”Bristen på konsekvens och ansvar är påtaglig. Slarv med dagordningar, beslutsunderlag och handlingar gör att det faktiskt från gång till annan är ganska oklart vad som egentligen bestäms.”

Ett exempel på hur vilsna och desperata socialdemokratin är för att få behålla makten i regionen visas med all tydlighet i deras valkampanj. Som mer eller mindre ägnas åt skräckpropaganda. På affischer och flygblad påstås det att sjukhus kommer att "säljas ut" och insinuerar att alliansen planerar att lägga hela kostnaden för exempelvis en höftledsoperation på den enskilde. De fyra gruppledarna menar att det är trams och jag är beredd att hålla med. Socialdemokraterna är ett parti som borde veta bättre. På söndag kan vi förändra framtiden i regionen och det görs bäst genom att lägga sin röst på något av Alliansens partier. Jag tycker att du ska lägga din röst på Folkpartiet liberalerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alliansen vill bara sälja ut alla sjukhus till vårdbolag utländska skatteparadis. Jag vill ha rättvisa.

MD

GöteborgsLiberalen sa...

@MD

Hej!

Vet inte om du överhuvudtaget har läst mitt inlägg om vad Alliansens gruppledare i regionen skriver på GP debatt i dag. Svaret på ditt påstående är nej. Folkpartiet och Alliansen vill inte sälja ut några sjukhus till något skatteparadis.

Däremot vill vi stärka din rättigheter att välja. Vi vill att patienter, anhöriga och personal i regionen kan få del av en serviceinriktad och patientvänlig vård. Genom att införa fler vårdvalsystem ökar vi friheten att välja för patienterna.