torsdag, mars 03, 2011

Seger för de gömda barnen i Sverige!

Regeringens besked att ge gömda barn rätt till skolgång och vård till papperslösa är ett oerhört glädjande. Utbildningsminister Jan Björklund skrev i sitt senaste nyhetsbrev igår att: "Det får aldrig vara barnen som kommer i kläm. Barn ska kunna gå till skolan utan att vara rädda för att det leder till att de utvisas. Gömda barn har rätt till skolgång." Självklart ska det vara så att alla barn i världen ska ha rätten till skolgång, även papperslösa barn. Flera barn har länge varit både gömda och glömda, att det nu blir ändring kan sammanfattas med ett stort äntligen.

I nyhetsflödet: DN, GP,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag minns en scen i en av bröderna Marx filmer. Det utspelas på en båt och det kommer fler och fler personer till en av brödernas hytt. Till slut är det så fullt att man inte kan röra sig. Är det vad du är ute efter? Kaos? Jo, Sverige är glest befolkat men vi har inte hur mycket pengar som helst.

Camilla Östgren sa...

Tacksam för framstegen små… vi har fortsatt en lång väg att gå mot ett samhälle och en mänsklighet värt att omnämnas inom begreppet civilisation…

Tacksam om just DU vill läsa min blogg som giver en tydligare bild av det jag söker uppenbara, för svensken- den gemene mannen… som kanske inte känner sanningen bakom rikets hantering av liv… och hur mänsklighet leks med… som tidsfördriv. Tack för ordet, min vän… jag hoppas att höra Dig snart igen! // Camilla.

(http://hjartatbakomsiffrorna.blogg.se)

Pär Gustafsson sa...

@BFV För mig handlar det inte om ekonomi utan om mänskliga rättigheter. Alla barn oavsett var de befinner sig ska ha rätt till utbildning och vård. Flera av dessa glömda barn finns redan i våra verksamheter, tack vara framsynta lärare och rektorer. Men det finns mer att göra och detta beslut är ett utmärkt steg på vägen.

Pär Gustafsson sa...

@Camilla Jag ska ta och läsa din blogg och tack för kommentaren!